• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Besni Belediye Başkanı Emre: "Aylık 600 bin TL elektrik faturası ödüyorduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, ilçede yapılan yol, kentsel dönüşüm, enerji tasarrufu ve sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Besni ilçesinin ilmi geçmişine dikkat çeken Emre, burada yazılan eserlerin Ezher Üniversitesinde kaynak eser olarak okutulduğunu belirtti.

Besni'nin ilmi olarak çok büyük şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Emre "Besni ilçemiz yaklaşık 35 nüfusa sahip 21 civarında seçmeni olan güzel bir Anadolu ilçesidir. Geçmişi bundan yaklaşık 5 bin sene evveliyatına kadar giden kadim bir tarihe sahip bir ilçeyiz. İlçemizin en önemli tanıtım özelliklerinden biri de Besni üzümüdür. Sadece üzümle yetinmek istemeyiz aynı zamanda Besni ilmi tarihi ve geçmişi olan bir ilçedir. Döneminde 23 tane medresenin olduğu, bugün eserleri Ezher Üniversitesinde, dünyadaki bütün ilahiyat fakültelerinde kaynak eser olarak okutulan birçok alimi yetiştirmiş, Anadolu'nun Kadim ilçelerinden bir tanesidir. Biz de bu ilçemize belediye olarak layık bir şekilde hizmet etme gayretindeyiz." dedi.

"Yaklaşık 600 bin lira aylık elektrik faturası ödüyorduk"

Besni'nin içme suyu sıkıntısı çektiğini suyu getirmek için elektrik enerjisi harcadıklarını dile getiren Emre, "10 aydan beri aktif Belediye Başkanı olarak ilçemize çalışmaktayız. Erkenek'ten cazibe ile kendiliğinden gelecek bir şekilde Besni ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu projenin birinci adımı olan ihalesini gerçekleştirdik. Şu an içme suyumuzu yaklaşık iki terfiiyle 4 motorla temin ediyoruz. Bu belediyeye ciddi anlamda mali külfet getiriyor. Yaklaşık 600 bin lira aylık elektrik faturası ödüyorduk. Aynı zamanda halkımızın içtiği su kireç oranı çok yüksek bir sudur. Bizim en büyük giderimiz belediye olarak enerji gideriydi. Ayda 600 bin TL'ye yakın elektrik faturası ödüyoruz. Bu nüfusa sahip bir ilçe için gerçekten çok yüksek meblağlardır. Normalde hizmete gitmesi gereken nakdi imkanlarımızı elektriğe ödüyoruz."

"Elektrik faturamızın düşmesi anlamında da birtakım projeleri faaliyete geçirdik." diyen Emre, "Belediye binamızın elektriğini karşılayabilme adına ufak bir güneş enerji santrali kurduk şu an faaliyettedir. Binamızın elektriğinin üçte ikisini şu an ücretsiz yapmaktayız. Ödediğimiz 600 bin liranın düşürülebilmesi anlamında da güneş enerjisi santralleri kurmak için projeler hazırladık." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşümün başlaması için çalışma yaptıklarını dile getiren Emre, "İlçemizin en büyük problemlerinden bir tanesi de kentsel dönüşümdür. Özellikle Cilt Meydan Mahallemize daha önceden başlatılan bir kentsel dönüşüm çalışması vardı. Biz bu çalışmaya devam ettirdik, farklı boyutlara taşıdık şu an bu çalışmayı TOKİ üzerinden devam ediyoruz. Toplu Konut İdaresi İnşallah bu sene içerisinde vatandaşlarımızla birebir gelip görüşerek onların rızası doğrultusunda kentsel dönüşüm faaliyetlerine başlayacak." dedi.

"Belediyecilik sadece fiziki anlamda bir şeyler yapmak değil"

Sosyal belediyeciliğin de önem verdiklerini belirten Emre, "Bu anlamda birtakım çalışmalara imza attık. Yeni doğan servisini faaliyete geçirdik şu an Besni'de doğum yapan tüm ailelere bir hediye paketi veriyoruz. Yaklaşık 200 aileye bu ay için nakdi yardımda bulunduk bu yardımlarımız her ay devam edecek. Cenab-ı Allah'ın lütfuyla bu hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sadece İlçe merkezi olarak söylemeyelim biz köylerimize de çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Özellikle cami, taziye evi buna benzer hususlara bizden yardım isteyen köy muhtarlarımıza da yardım noktasında elimizden geleni, belediyemizin imkanları doğrultusunda bir gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Amacımız kadim bir tarihi geçmişe sahip olan bu ilçemizin tekrar eski günlerine döndürebilmek." ifadelerini kullandı.

"Bu sene içerisinde yollarımızı bitirilecek"

Besni'yi illerle bağlantısını sağlayan yolların yıl içeresinde tamamlamayı planladıklarını belirten Emre, "Besni'nin Adıyaman tarafındaki girişi ve Gaziantep istikametindeki girişi ile ilgili bu sene içerisinde bir çalışma olacak. Özellikle bizim en büyük sıkıntı duyduğumuz yerlerden birisi Gölbaşı çıkışımızdır. Gölbaşı çıkışımızın da Oyalı Mahallemiz bu sene içerisinde yapılacağı noktasında bir bilgi paylaşımımız oldu. O arkadaşlarımız da inşallah imkanlar doğrultusunda bu hizmetlerin yerine getireceklerdir. Bizde belediye olarak bu hizmetlerin ivedi bir şekilde olması noktasında takibinizi devam ettiriyoruz. Ümidim odur ki Besni'nin daha ulaşılabilir, daha yaşanılabilir bir ilçe olacaktır." şeklinde konuştu.

Hızlı trenin Besni'den de geçeceğini söyleyen Emre "Gelbulasın köyümüzün civarında bir durak eklendi bu da ülkemizin dış dünyayla bağlantısı özellikle tren taşımacılığı noktasında faydasının olacağını düşünüyorum." dedi. (İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir