• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Valisi Bilmez: “Enkaz altında kimse kalmadı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Başkale ilçesine bağlı Özpınar köyünde incelemelerde bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, deprem ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamada bulundu.

8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı depremin enkazında vatandaşların kalmadığını belirten Bilmez, hasar tespit çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

Bilmez, “İran’da meydana gelen deprem ilimizde can kaybına neden oldu. AFAD, Jandarma ve çevre şehircilik müdürlerimiz ile birlikte köyleri gezdikten sonra en çok kayıpların olduğu Özpınar Mahallemize indik. An itibariyle enkaz altında kimse bulunmamaktadır. Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler olmak üzere 4 mahallemizde yıkımlar oldu. Özpınar Mahallemizde 4’ü çocuk, 3’ü yetişkin, Güvendik Mahallesi’nde ise bir yetişkin olmak üzere toplam 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Hastaneye 18 vatandaşımız sevk edildi. Özellikle bu bölgede vatandaşlarımız hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvan kaybı, ahırların çok zarar gördüğünü gördük. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir