• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Askeri Personelin de Listesi Savcılıkta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, Diyarbakır 5 No`lu Askeri Cezaevinde 12 Eylül döneminde tutuklu kalan ve işkence gördüklerini ileri süren vatandaşların suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturmayı yürüten savcılığın, o dönem cezaevinde görevli personeli belirlemek için Adalet, İçişleri ve Milli Savunma bakanlıklarına yazı yazmasının ardından Adalet Bakanlığı`ndan gönderilenin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı`ndan gönderilen isim listesi soruşturma dosyasına konuldu.

Adalet Bakanlığı`nca bir süre önce gönderilen, aralarında dönemin cezaevi müdürü, infaz memurları ve adli personelin bulunduğu listenin ardından Milli Savunma Bakanlığı`ndan istenen isim listesi de savcılığa ulaştı.

Bakanlığın gönderdiği ve çoğu alt rütbeli askeri personelden oluşan 14 kişilik isim listesini inceleyen savcılık, söz konusu listede mağdurların beyanlarında adı geçen askeri personelin isimlerinin bulunmadığını belirledi. Savcılık, yeniden Milli Savunma Bakanlığı`na yazı yazarak, mağdurların beyanlarında adı geçen askeri personelle ilgili bilgi istedi.

Savcılığın, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı`ndan istenen bilgilerin gelmesinden sonra ifade almaya başlayacağı bildirildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir