• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Kudüs Anneleri Platformu: Müslümanların kalbi Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da atmaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs Anneleri Platformu tarafından Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlenen “Namaz ve dua buluşmaları” devam ediyor.

Balıklıgöl Dergâh Camisi’nde düzenlenen etkinlikte, basın açıklamasını Platform Başkanı Zehra Kazan okudu.

113 haftadır düzenledikleri Filistinlilere destek açıklamalarını, Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar devam ettireceklerini belirten Kazan, Urfa’dan Kudüs’e, intifadaya selam yollayarak açıklamaya başladı.

İşgalci Yahudilerin, Mescid-i Aksa ile ilgili emellerine dikkat çeken Kazan, “İşgalci siyonist israilin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik politikasının son örneklerinden biri de, Mescid-i Aksa'nın 2003'ten bu yana giriş çıkışlara kapalı tutulan doğu surlarındaki Rahmet Kapısı’na inen merdivenlerin başındaki kapının zincirlenmesidir. Bu adım, işgalci israil güçlerinin yıllar önce Kudüs'ün kimliğini değiştirmek ve Mescid-i Aksa'yı bölmek hedefiyle başlattığı süreç çerçevesinde atılan bir adımdır. İşgalci siyonist israil polisi tarafından 2003’te kapatılan Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı, Filistinliler tarafından açılmış ve yüzlerce Filistinli cuma namazını burada eda etmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Süleyman Mabedi’ni inşa etmek isteyen işgalci siyonistler, Mescid-i Aksa’ya saldırıyorlar”

Siyonistlerin hedefinin Mescid-i Aksa’yı yıkarak Süleyman Mabedi’ni inşa etmek olduğunu belirten Kazan, “Süleyman Mabedi’nin kalıntılarının peşinde olan ve bu uğurda Harem-i Şerif Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek isteyen işgalci siyonistler, her geçen gün Mescid-i Aksa’ya saldırmakta ve orayı Müslümanların kullanımına kapatmayı hedeflemektedirler. Bunları yaparken tepki görmemeleri ise hadsizliklerini her defasında biraz daha ileriye götürmelerine neden olmaktadır. Ancak Harem-i Şerif’in Burak (ağlama) Duvarı ve Rahmet Kapısı’yla bölünmez bir bütün olduğu ve sadece Müslümanlara ait olduğunu, işgalci israilin Harem-i Şerif’te herhangi bir otoritesinin olamayacağını ve bu kutsal alana yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu, Filistinli kardeşlerimiz kanları ve canları pahasına siyonistlere öğretmektedir ve öğretmeye devam edeceklerdir. Bizlere düşen ise Filistinli kardeşlerimizin yanında her anlamda destek amacıyla hazır bulunmaktır.” şeklinde konuştu.

“Kudüs kurtulursa ümmet kurtulur”

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için önemine değinen Kazan, “Mescid-i Aksa Allah'ın yeryüzündeki en önemli Mescidlerinden biridir ve orada sadece Müslümanların ibadet etme hakkı bulunmaktadır ve orada sadece Allah'ın kanunları geçmektedir. Kutsal Mabedimiz, ilk kıblemiz, Miraç hadisesine tanıklık etmiş, yeryüzünün gökyüzüne açılan kapısı hükmünde olan Mescid-i Aksa, işgal güçlerinin sistematik tecavüzlerine uğramakta, sık sık kapıları Müslümanlara kapatılmakta ve yahudi ziyaretine açılmaktadır.  Müslümanların kutsalına uzanan bu kirli ve kanlı postallar, kabul edilemez ve edilmemelidir. Siyonist yahudiler bilmelidir ki Müslümanların kalbi Kudüs’te, Mescidi Aksa’da atmaktadır. Bu mübarek mekâna yapılan her türlü saldırı İslam Âlemine yapılmış bir saldırıdır. Müslümanlar için Mekke ve Medine ne ise Kudüs de odur. Bizler biliyoruz ki Kudüs kurtulursa ümmet kurtulur ve Kudüs özgür olana kadar siyonistlerin karşısında durmaya devam edeceğimizi buradan tüm dünyaya haykırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Onlar, ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar”

100’üncü cuması gerçekleştirilen “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde şehid olan ve bugüne kadar şehadete kavuşan Müslümanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kazan, “Kudüs Anneleri Platformu olarak, ‘3’üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan sizleri, ‘3’üncü İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir