• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
İlahiyatçı Mürşid Cevahir: "Üç aylarda Allah'a iyi kul olmanın yollarını aramalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar, 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle Recep ayı idrak edilecek ve bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat. 21 Mart'ta ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edilecek.

Şaban ayı ise 25 Mart'ta başlayacak ve 7 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek. On bir ayın sultanı Ramazan ayı ise 24 Nisan'da başlayacak. Bu ay içindeki "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

İlahiyatçılar, Regaip, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli dört kandili içerisinde barındıran üç ayları, günahlardan arınmak ve ibadetlerle Allah'a yaklaşmak için bir fırsat olduğuna dikkat çekiyor.

Üç ayların yaklaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Mürşid Cevahir, tüm Müslümanların üç ayları bir fırsat olarak görmesi ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, üç ayların Allah'a daha fazla yaklaşma ayları olduğunu söyledi.

Üç ayların Allah'ın kullarına bir ikramı olduğunu belirten Cevahir, Recep ve Şaban aylarının Ramazan ayına bir hazırlık olduğunu, bu aylarda Müslümanların Ramazan ayına bir hazırlık yapması gerektiğini belirtti.

Cevahir, "Dinimizin mesaisi diye bildiğimiz üç ayların manevi atmosferine yaklaşmış bulunuyoruz ve önümüzdeki salı günü de üç aylar dediğimiz bereketli aylara gireceğiz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Veselem) üç aylarla ilgili, 'Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a eriştir' diye dua etmiştir. Bizler de inşallah üç aylara böyle bir dua ile başlamamız nispeten de olsa Peygamber Efendimizin sünnetine uyma adına güzel bir başlangıç olur." dedi.

 

"Üç aylarda ibadetlerimizi artırmalıyız"

Üç ayların içerisinde Regaip, Mirâç, Berat ve Kadir Gecesi gibi manevi gecelerin olduğunu ifade eden Cevahir, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Veselem)'in bu ayları oruç ve namaz gibi ibadetlerle idrak ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Müslümanlar olarak bizim de bu aylara önem vermemiz, bu ayları da oruç ve namaz gibi ibadetlerle geçirmemiz gerekir. Kur'an-ı Kerim'de Allah (Celle Celaluhu) 'Allah katında ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığı günden beri Allah'ın kitabında 12'dir. Bunlardan dördü haram aylardır.' buyurmaktadır. Haram aylar ne demek? İçerisinde savaş yapılmasının haram olduğu, o aylarda insanların hem hac ibadetlerini yaptığı hem de düşmanlarıyla bile karşılaşsalar, bu aylar savaşın durduğu aylar olarak kabul edildiği için bu aylar mübarek sayılıyor. Recep ayı da haram aylardandır. Yani kendisine daha çok saygı gösterilmesi gereken aylardan birisi olmasından dolayı Recep ayına hürmet etmemiz, bu ayda haramlardan daha çok uzak durmamız ve ibadetlerimizi artırmamız gerekmektedir.

"Üç aylar, Allah'a daha çok yaklaşacağımız aylardır"

Cevahir, "Zaten bu aylar diğer bir tabirle mesai aylarıdır. Yani Rabbimize daha çok ibadet edeceğimiz ve yaklaşacağımız aylardır. Rabbimizin emir ve yasaklarına daha çok riayet edeceğimiz aylardır. Aynı zamanda da Ramazan ayı içerisinde son on günde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ibadetlere daha çok önem ve ağırlık vermiştir. Aynı zamanda mescitte itikâfa girmiştir. Yani bu on günü de ayrı değerlendirmiştir. Zaten bundan dolayı 'Kadir Gecesini Ramazan ayının son on gününde arayınız.' buyurmuştur. Her konuda olduğu gibi bu konuda da Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bizlere önderlik ve rehberlik etmiştir." diye konuştu.

Bu aylarda en çok oruç ibadetine önem verilmesi gerektiğini belirten Cevahir, mübarek üç ayların bir fırsat olarak görülmesi, iyi değerlendirilmesi, üç aylar boyunca tefekkür ve tövbe edilmesi gerektiğini belirtti.

"Üç aylarda ibadetlerimize itina göstermeliyiz"

Üç ayların ibadetlerle Allah'a daha çok yaklaşmak için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Cevahir, şunları söyledi:

"Müslüman zaten her zaman Rabbine kul, Peygambere ümmet ve müminlere karşı da kardeş olmayı kendisine şiar edinmesi gerekir. Zamanlar içinde Rabbimizin bizi daha çok bağışlayacağı, amellerimizi daha çok kabul edeceği günler ve aylar vardır. Bu aylar bizim için bir fırsattır. Eğer ki bizler bu aylarda Rabbimize tövbe eder, yanlışlarımızdan döner, Allah'a (Celle Celaluhu) iyi bir kul olma sözünü verirsek inşallah devamı daha güzel gelir. Özellikle bu aylarda haramlardan sakınmalıyız. Bununla birlikte ibadetlerimize itina göstermeliyiz. Üç aylarda en çok öne çıkan ibadetler oruç ve namazdır. Bundan dolayı üç aylarda mümkün mertebe oruçlarımıza ve namazlarımıza riayet ederek Yüce Rabbimize iyi bir kul olmanın yollarını aramalıyız." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir