• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas’tan siyonist terör çetesine karşı seferberlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hareketin sözcüsü Hazım Kasım, işgal yönetimi başbakanının, işgalin getirdiği insan haklarını hiçe sayma ve zorbalık mantığının devamı olarak Kudüs’te binlerce yeni Yahudi işgal alanı inşa etmeye başlayacaklarını duyurduğunu belirtti.

Hazım Kasım konuşmasında, “Bu açıklama, Kudüs’ün karşılaştığı sorunların ne kadar büyük olduğunu teyit etmektedir” dedi. Ayrıca bu sorunların aşılması için geniş kapsamlı ortak bir mücadele stratejisi belirlemenin gerekliliğine dikkat çekti.

Kasım, ancak “mücadele stratejisinin” belirlenmesinden önce Filistin’de işgalciler konusundaki anlaşmaları iyi analiz edecek ve yeni Yahudi yerleşkelerinin inşasını durduracak bir yönetim belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Siyonist işgal yönetimi başbakanı terörist Netanyahu, işgal altındaki Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 5 bin 200 yeni konut inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.

İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre, şehrin güneyindeki “Givat Hamatus” yerleşkesinde inşa edilecek 3 bin yerleşim birimine ek olarak, Kudüs’ün güneyinde Ebu Guneym Dağı yakınındaki bölgede 2 bin 200 yeni işgal birimi inşa edilecek. Yeni yerleşim alanının “Har Homa” bölgesinde olacağı söyleniyor.

Hazım Kasım, terörist Netanyahu’nun yerleşim planının işgal altındaki topraklarda gerçekleştirilecek seçimlerden bir süre önce yapılmasına dikkat çekti.

Uluslararası toplum yapılan Yahudi yerleşkelerinin büyük çoğunluğunun yasadışı olduğunu kabul ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir