• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Sağlık Bakanı Koca: "İranlı yolculardan sağlıklı olduklarını belirtir belge alınacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Koca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 31 ülkede görüldüğünü belirterek, erken dönemde aldıkları tedbirlerle bugüne kadar bu hastalığı Türkiye’den uzak tutmayı başardıklarına işaret etti.

Koca, ancak hastalığın komşu ülke İran’da görülmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Bu haber üzerine Koronavirüs Bilim Kurulunun İran gündemiyle iki toplantı yaptığını belirten Koca, "Durumu çok yakından takip ediyoruz. Ayrıca İran makamlarıyla ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla görüşmeleri de gerçekleştirdik." dedi.

Bakan Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile bir saat süren telefon görüşmesi yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanlarıyla İran halkının yanında olduğunu kendisine ifade ettiğini bildirdi.

Özellikle sınır kapılarında, valilikler ve sağlık teşkilatının bu noktada zaten daha önce bilgilendirildiğini ve eğitimlerin de bu süreçte tamamlandığını anlatan Koca, "Biz bu hudut kapılarımızda 24 saat sağlık personeli bulunduruyoruz. Dün geceden itibaren İran’dan gelen bütün yolcuları pasaport kontrolünden önce olmak üzere sağlık personelimiz sağlık kontrolünden geçirmeye başladı. Dünden bu yana özellikle hasta olan, ateşi olan veya öksürük, burun akıntısı, hapşırık, halsizlik, solunum sıkıntısı gibi hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Koca, İranlı yolculardan sağlıklı olduklarını belirtir bir resmi bir belge talepleri olduğunu belirterek, "Bu talebimiz uygun görüldü, pazar akşamından itibaren devreye girmiş olacak. Sınır kapılarında yolculara, İngilizce ve Türkçe broşürlerin yanında Farsça bilgilendirme broşürleri de bugünden itibaren eklendi." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir