• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Siyonistler işgale devam ediyor;  1900 yasa dışı konut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Önceki gün 5 bin 200 yeni yasa dışı konut inşa edeceğini duyuran işgalci elebaşı Netanyahu’ya bir işgal desteği de İşgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Naftali Bennett’dan geldi. Bennett, işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 1900 yeni konut inşa edilmesine karar verdi.

Haberlerde, Savunma Bakanı Bennett'in Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 1900 yeni konut inşa edilmesi kararı aldığı, bu kararın gerekli komisyonca gelecek hafta çarşamba görüşülerek onaylanacağı belirtildi.

İŞGAL BENNETT’DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Konuya ilişkin işgal rejimindeki Israil Today gazetesine konuşan Bennett, "Çalışıyoruz, beklemiyoruz. Bir karış toprağı dahi Araplara vermeyeceğiz. Bu hedef için de (yeni yasa dışı konut) inşa etmeliyiz." dedi. Filistin düşmanlığı ile öne çıkan İslam düşmanı Bennett ayrıca, "Yahuda ve Samira'daki (Yahudilerin Batı Yaka'ya verdiği isim) yerleşim birimleri, Siyonizmin en temel direklerindendir. Bu nedenle bunları genişletmeliyiz." diye konuştu.

İŞGALLERİNİ KONUT İNŞASIYLA MEŞRULAŞTIRMA PEŞİNDELER

Siyonistler, İşgal ettikleri Filistin topraklarında meşruiyet kazanmak için Filistinlilerin evlerini yıkarken konut inşa etmeye de devam ediyorlar. İşte İşgal rejimi elabaşı Binyamin Netanyahu da önceki gün işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan iki ayrı yasa dışı Yahudi yerleşim birimine toplamda 5 bin 200 yeni konut inşa edeceklerini duyurmuştu.

İşgal rejimindeki insan hakları kuruluşu Peace Now'ın verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Yaka'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Siyonist terör çetesi, Filistin'de Sevâhira Çöllerine giden yolları kapattı

DIŞ HABERLER SERVİSİ – İşgal altındaki Kudüs’ün güneydoğusunda bulunan Sevâhira kasabasında, çöle giden tüm yolların dün kapatıldığı bildirildi.

Sevâhira beldesi belediye meclis üyesi Yunus Cafer basın açıklamasında, işgalcilerin Sevâhira kasabasında yolları kapatmasının, bölgede yaşayan Filistinli vatandaşların vadiye gitmelerini engellediğini belirtti. Yunus Cafer sözlerine, bu uygulamanın işgalcilerin Filistinli vatandaşlar üzerindeki baskıyı arttırma, vadideki arazilerine el koyma ve Sevâhira kasabasını çöldeki arazilerden ayırma politikasının bir parçası olduğunu da ekledi. Cafer ayrıca 15 Eylül 2019 tarihinde Yahudi işgalcilerin Sevâhira çölündeki Minzâr dağında yerleşim merkezleri kurduklarını da ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir