• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Rusya Federasyonu Maliye Bakanı Anton Siluanov, yeni tür koronavirüsün yayılması nedeniyle Çin ile ticaretteki düşüşün, Rusya için günde 1 milyar ruble (15,6 milyon dolar) kayba yol açtığını söyledi.

Rusya Federasyonu Maliye Bakanı Anton Siluanov “Çin ile ticaretteki düşüşten kaynaklanan kayıplar günde 1 milyar ruble. Bunlar koronavirüsün etkileridir” diye konuştu.

Siluanov, Rusya’nın zaten birçok alanda koronavirüs yayılmasının etkisini hissettiğini belirterek açıklamalarında “Bu turist akışında bir azalmadır. Bugünden itibaren Çin vatandaşlarının ülkemize girişi sınırlı. Dün baksanız bile, birkaç yerde zaten Çin vatandaşlarını göreceksiniz. Bu büyük bir turist akışı ve para demek. Bunlar oteller, ulaşım, bu ek gelir, perakende satış, uçuşlar demek. Herkes bundan kaybediyor” diye konuştu.

Aynı zamanda Bakan, koronavirüs ile olan durumun, hükümetin üzerinde çalıştığı Rus GSYİH’sını artırma görevinin yerine getirilmesini temelden etkilemeyeceğini vurguladı, son olarak açıklamalarında “Bu faktörün olumsuz bir etkisi olabilir, ancak belirleyici olmaz” ifadelerine yer verdi.