• DOLAR 32.342
  • EURO 35.213
  • ALTIN 2247.417
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Avrupa Yerel haber kuruluşu Mubasher tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan’ın petrol ihracatı 2019 yılında yıllık % 10,75 düşüş gösterdi.

Ham petrol ve petrol ürünleri dahil toplam Suudi petrol ihracatı, 2018'deki toplam petrol ihracatındaki ortalama 9.344 milyon varilden 2019'da günde 8.339 milyon varil olarak gerçekleşti.

 Sözkonusu kuruluşun veritabanı tarafından yayınlanan verilere göre, Aralık ayında Suudi Arabistan’ın ham petrol ihracatı aylık bazda 7.37 milyon varil seviyesinde kaldı.

2020'ye kadar Suudi Arabistan ve Orta Doğu'daki diğer büyük petrol üreticileri, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'de “kara kuğu” petrol talebindeki düşüşle boğuşuyor.

Goldman Sachs'taki küresel mal araştırmaları genel başkanı Jeff Currie, bu ayın başlarında Bloomberg'e verdiği röportajda, Çin’in endüstriyel faaliyetindeki yavaşlamanın on yıldan uzun bir süredir petrol talebine en kötü şoka neden olduğunu söyledi.

 Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC, sıkıntılı talebe yanıt olarak ikinci çeyrekte ek üretim kesintileri için bastırmakta, ancak anlaşmada kilit ortağı Rusya, daha derin kesintileri destekleyip desteklemeyeceği konusunda henüz resmi bir tutum sergilemedi.