• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
Prof. Dr. Mehmet Akbaş: “Kudüs Müslümanları vahdete kavuşturacaktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu tarafından “Sevda Ülkemin Payitahtı: Kudüs” temalı program ve sergi düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için çok değerli olduğunu vurguladı.

“Kudüs bütün Müslümanları birleştirecek bir güce sahip”

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş ise, “Bizans’ın elinden Kudüs’ü alan Hazreti Ömer’dir. Hazreti Ömer, Yahudileri Hristiyanların zulmünden kurtarıyor. Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü fethediyor ve Hristiyanların elinden alıyor. Abdülhamit Han’da Kudüs’ü Yahudilere satmıyor. Bundan dolayı bu üç ismi çok okuyup çok anlamak Kudüs’ü de anlamak demektir. Kudüs bütün Müslümanları birleştirecek bir güce sahip.  Allah’ın (Celle Celaluhu) izniyle Kudüs, ilk kıblemiz tüm Müslümanları bir araya getirecek ve kendisi de özgürlüğüne kavuşacaktır.” diye konuştu.

“Kudüs yıllardır israilin işgali altındadır”

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) İslamiyetin yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs'ten Miraç'a yükseldiğini ve Mescid-i Aksa'nın Kudüs’te inşa edildiğinin belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, şunları söyledi:

“İslam için önemli olduğu kadar Yahudi ve Hristiyan dinleri için kabul gören bazı yapı taşları burada bulunmaktadır. Hazreti İsa'nın burada çarmıha gerildiği rivayeti ve bu nedenle buranın hac noktası olarak kabul görmesi Hristiyanlar için milattan önce 10’uncu yüzyılda Kral Davud'un ele geçirmesi ise Kudüs'ü Yahudiler için anlamlı kılmıştır. İsrail, Kudüs'ü 1967 Altı Gün Savaşı sonrasında işgal etmiş ve ardından topraklarına katmıştı ancak bu durum uluslararası alanda tanınmıyor. Filistinliler, Kudüs'ü ileride kurulacak bağımsız bir Filistin Devleti'nin başkenti yapmak istiyor. İsrail ise bütün Kudüs'ü başkenti olarak görüyor. Hamas, israilin Kudüs'ü başkenti olarak ilan etmesi durumunda yeni bir intifada başlatma tehdidinde bulunmuştur.”

Etkinlikte, öğrenciler tarafından “Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde” ve “Kudüs” şiirleri okundu. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir