• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
​Avukatlar: Leyla Aydemir'in ailesi hakkında algı oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Leyla Aydemir davasında hakkında konuşan aile avukatları, kamuoyunda aile hakkında yürütülen bazı paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını belirterek gerekirse olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar taşıyabileceklerini söylediler.

Ağrı Barosunun bir önceki duruşma da davaya müdahil olma başvurusu kabul edilmesi nedeniyle Ağrı Barosu adına davayı takip eden ve ailenin avukatlığı görevini yürüten Av. Ömer Fidan, gizli tanıkların vermiş olduğu beyanlar karşısında davanın seyrinin değiştiğini belirtti.

Fidan, "Bir önceki duruşmada müdahillik talebini Ağrı Barosu adına kabul edilmişti. Bu duruşma itibariyle de duruşmayı takip ettik. Tabii bir takım gelişmeler oldu. Celse arasında dinlenen bir gizli tanık var. Bir kaç isim var, bunların beyanatları doğrultusunda duruşmanın ve dosyanın seyri değişmiş oldu. Bununla beraber katledilmiş bir yavrumuz, evladımız söz konusu. Bir önceki duruşmada da beyanda bulunduğumuz üzere biz olayın Ağrı Barosu olarak takipçisiyiz asla ve asla bunun peşini bırakmayacağız. Ucu nereye giderse gitsin, bundan asla bir çekincemiz yok, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidilebilecek bir olaydır. Biz bu olayın faili veya faillerini ortaya çıkarana kadar bu hukuk mücadelesini, savaşının peşini bırakmayacağız. Her daim Leyla'nın yanında olacağız ona bu zulmü reva görenlerin, bu eziyeti edenlerin peşini asla bırakmayacağız. Toplumun vicdanı bu konuda rahat olsun elimizden geleni fazlasıyla yapacağız." dedi.

Ailenin diğer bir avukatı Erdoğan Tunç ise, kamuoyunda anne ve baba hakkında gerçeği yansıtmayan bilgilerin paylaşıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kamuoyunda Leyla'nın annesi ve babası ile ilgili oluşturulan ve sosyal medyada aile hakkında gerçeği yansıtmayan bilgiler paylaşılmaktadır. Sanki Leyla'nın anne ve babası adeta katilin kim olduğunu bildiği halde gizliyormuş gibi bir izlenim oluşturulmuştur. Şikayetten vazgeçilmiş gibi bir algı oluşturuluyor, bu gerçeği yansıtmıyor. Anne ve babası şunu söylüyor, olayı yapan her kim ise buna şu anda yargılanan kişiler de dahil bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmektedirler." (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir