• DOLAR 32.339
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.762
  • ...
Çekirgeler ürünleri yiyince, onlar da çekirgeleri yedi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul
Doğu Afrika ülkelerinde gıda güvenliğini tehdit eden çöl çekirgeleri, Uganda’da geçim mücadelesi veren kırsal kesimde yaşayanlar tarafından tüketiliyor. 

The Observer gazetesinin haberine göre, Kitgum bölgesinde yaşayan halk, tarım ürünlerine zarar veren çekirgeleri gıda olarak tüketmek üzere topluyor.

Bölge sakinleri, büyüklerinin geçmişte çekirge yediğini, kendilerinin de hasadın kötü olması nedeniyle alternatif yiyecek olarak bu canlıları tüketmeye karar verdiklerini anlattı.

Yetkililerin kendilerini ilaçlanarak telef edilen çekirgeleri yememeleri konusunda uyardığını aktaran bölge sakinleri, yaşadıkları gıda krizini bu yolla atlatmayı amaçladıklarını vurguladı.

Haşlandıktan sonra güneşte kurutulan çekirgeler, daha sonra yağda kızartılarak servis ediliyor.

Kenya'da son 70, Etiyopya ve Somali'de ise 25 yılın en kötü çekirge istilasının yaşandığını açıklayan Birleşmiş Milletler, 13 milyon kişinin gıda güvenliğinin tehlikede olduğu uyarısı yapmıştı.

Her gün 150 kilometre katedebilen çekirge sürüleri, sadece birkaç saat içinde bile binlerce kişinin gıda ihtiyacını karşılayacak tarım ürünlerine zarar verebiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir