• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Van'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Van İl Temsilciliği İslam dini uğruna şehit olanları anmak amacıyla "Şubat Ayı Şehadet Ayı" temalı program düzenledi.   Şehitleri anmak için amacıyla düzenlenen programa Vanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İslam davası için şehit olmuş şahsiyetleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Program daha sonra Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Ortaç’ın yaptığı açılış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Şehadet Müslümanlar İçin Çok Değerli Bir Kavramdır

Müslümanlara yönelik şiddet ve zulümlerin asırlardır sürdüğünü ifade eden Ortaç, “Şehitlerimiz imanlarının gereğini yerine getiren sadık müminlerdir, şehir ve şehadet Müslümanlar için çok değerli bir kavramdır bununla birlikte Müslümanların farklı değerli kavramları da vardır ama hiçbir kavram şehit ve şehadet kavramı kadar değerli olmamıştır. Resulullah (SAV) şehadetin ve şehidin değerini belirtmek için bazı hadislerinde ‘bu Hayrı yapana yüz şehit hayrı vardır’ buyurmuşlardır ve böylelikle şehit ve şehadet kavramının bize ne kadar değerli olduğunu belirtmişlerdir. Tarih boyunca şeytan uşağı zalimler ellerine fırsat geçtikçe Müslümanların imanlarını gönüllerinden almak, topraklarından onları sürmek için ellerinden geleni ardına koymamışlardır. Allah (cc) Peygamberleri vasıtasıyla biz müminlere Hz. Âdem’den bu güne şeytan uşağı zalimlere karşı İslam kahramanları olan şehitler gibi direnmeyi, mücadele etmeyi bizlere farz kılmıştır.” Dedi.

Şehadet Müslümanlar İçin Bir Ödüldür

Şehadetin Müslümanlar için bir ödül olduğunu söyleyen Ortaç, “İslam düşmanları ellerinden gelen kötülüğü Müslümanlara yaparak en çirkin bir ruhla zulümlerini sürdüklerini belirtti. Ortaç, “Allah (cc) bu durumda şehitçe küfre ve bozgunculuğa karşı sağlam bir şekilde durmamızı istiyor. Allah (cc) birçok ayette zulme ve küfre karşı sesiz kalmamayı bize emir etmiş ve yine birçok ayette insanlara iyiliği emir etmeyi ve kötülükten insanları alıkoymayı emir ediyor, bunun farkında olan müminlerden çoğu şehit oldu, kimi de şehit olmayı bekliyor. Şehit ve şehadet kavramı ıslah olup ıslah etme mantığına sahiptir, şehitler iyi ve imanlı bir hayat ortaya koyduğu için beşeri sistemlerin, insan öğüten, insanları Allah’ın emir ve yasaklarından uzaklaştıran, çirkin zulüm çarklarının arasına girerek şehit oyunlarını alt üst ediyor. O yüzden şehitle mücadeleleri, şehitlere düşmanlıkları, şehidi ortadan kaldırma faaliyetleri içerisine giriyorlar, şehidi tehdit ediyorlar, sürmek istiyorlar bu topraklardan, şehide teslim olmasını istiyorlar ama Allah (cc) şehide ‘onlardan korkmayın, benden korkun’ buyurmuş. Şehit sadece Allahtan korkarak, sadece Allaha teslim olmuş, şuurlu bir mümin olarak zalimlerin uşaklarının karşısında onurlu bir şekilde mücadelesine devam etmiş ve Allah’ın Lütf ettiği şehadete de kavuşarak ödülünü en yüksek makamdan almıştır.” Diye konuştu.

Şehitler Ümidin Tohumu Oldular

İslam düşmanları tarafından şehit edilen Müslümanların Van için ümit tohumu olduğunu anımsatan Ortaç, Van’ın Müslümanlar için be ümit olduğunu söyledi. Ortaç Konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şehitlerimizi kaybetmedik Van şehitlerini kaybetmiş, unutmuş olsaydık bu salon burada kadını, erkeği, genciyle tıklım tıklım dolmazdı, bu salondaki çocuklarımızda inşallah şehitlerini yolunun davasının gelecek nesiller tarafından da sürdüre bileceğinin en güzel örneğidir. Van’ın şehitlerinin yolunu sürdürecek mücahidelerimiz nice şehitler yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecekler. Van’ın şehitlerinin yolunu sürdüren babalar, veliler inşallah nice şehitler ve nice gençler yetiştirecek ki, Van’ın şehitlerinin yolunu sürdürsünler diye. Şehitlerin en güzel örneği de vefadır, şehit demek vefalı insan demek. Van Müslümanlar için bir ümittir, Van’ın şehitleri de bu ümidin tohumu oldular, şehitlerimiz zahiren aramızdan kalkarlar, giderler ama o mübarek kanları topraklarımızda İslami dava için bereket vesilesi olur, katilleri için ise lanet olur. Şehitlere düşmanlıkta, Müslümanlara düşmanlıkta, Müslümanların kanını akıtmaktan kimse hayır görmemiş ve görmeyecektir. Şehitler Kuran’ı yaşayanlardır, Kuran’ın yürüyen halidir, şehit olmak istiyorsak Kuran’ı anlayacağız, onu bileceğiz, Ben Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderildim diyen Hz. Muhammed (sav) ümmeti olarak güzel ahlaklı olacağız bu şekilde şehitlerimizin davasını yıllarca ve asırlarca sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Ortaç’ın konuşmasının ardından program tiyatro gösterimi ve şehitlere edilen dua ile sonra erdi.  

Kaynak, İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir