• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Adıyamanlı vatandaşlar, taziye yemeklerinin kaldırılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eskiden evlerde gerçekleştirilen taziye ziyaretlerinin günümüzde inşa edilen taziye evlerinde yapılmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade eden vatandaşlar, taziye yemeklerinin kaldırılmasını istiyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapımı devam eden taziye evlerinin taziyeye gelen misafirleri ağırlamada kolaylık sakladığını ifade eden Mustafa Erdoğan, "Taziyelerde verilen yemeklerin kaldırılmasını istiyoruz. Gaziantep'te komşular evlerinden getirdikleri yemekleri misafirlere ikram ederler. Fakat burada böyle bir şey yoktur. Taziyede verilen yemek, taziye sahibine yük oluyor. 15 bin TL'ye kadar yemek ücreti veriliyor. Herkesin maddi imkânı aynı değildir. Yapılan harcamalar fakirler için ciddi bir külfet oluşturuyor. Taziye evlerinin yapılması çok güzel oldu.  Kadın ve erkekler için ayrı yerler var. Yemek yeme yeri ayrı olduğu için bunun da ayrı bir güzelliği var. Ama yemek tamamen kaldırılsa daha iyi olur. Mevlid-i şerifte verilen yemeklerse tamamen zayi oluyor." dedi

"Evlerde taziye kabulü zor oluyordu"

Evlerde taziye kabulünün çok zor olduğunu ifade eden İbrahim Erdoğan, "Misafir, gelen giden çok olduğundan evlerde taziye kabulü, yemek vermek zor oluyordu. Şu anki taziye evleri mükemmel bir şeydir gerçekten de bulunmaz bir nimet oldu. Taziyelerde verilen yemekler büyük bir maliyete neden oluyor. Eskiden komşular, akrabalar yemek getirirdi. Taziyelerde verilen yemeklerin kaldırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın ve erkek taziye yerlerinin ayrı olmasının güzel bir uygulama olduğunu söyleyen Mehmet Leman, "Kadın ve erkek yerleri ayrı olduğu için insanlar sıkılmadan gelebiliyor. Yemek yerlerinin ayrı olması da güzel. Yemeklerin tamamen kaldırılması daha güzel olur. Eskiden yemekleri komşular ve akrabalar getirirdi. Yemekler üç gün boyunca taziye sahibine ciddi masraf oluşturuyor." şeklinde konuştu.

"Taziye evlerinin yapılması çok güzel oldu"

Bekir Er, "Taziye evlerinin yapılması çok güzel bir hizmet oldu. Yaptıranlardan Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun. Eskiden taziyeler 7 gün devam ediyordu. Şimdi 3 gün devam ediyor. 7 gün boyunca evlerde sıkıntı yaşıyorduk. Kadın ve erkek yerleri ayrı olması güzel oldu." dedi.

Muhittin Uçar, " Şimdi taziye evlerinin yapılıyor olması güzel oldu. Eskiden evlerde oturulurdu, kalabalık olurdu, sıkıntı oluyordu. Şimdi çok rahat ediyoruz. Allah yaptıranların hayrını kabul etsin. İnancımıza göre kadın ve erkekler ayrı oturmalıdır. Taziye yemeklerinin verilmemesi hususunda Peygamber Efendimizin emri var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir