• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli Subaydan İtiraflar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Cezire televizyonunda, Suriye ordusundan ayrıldığını söyleyen bir subayın görüntüleri yayımlandı.

Kendini, Humus kentine bağlı Rastan bölgesinden Üsteğmen Adürrezak Muhammed Tlas olarak tanıtan kişi, El Ceziye televizyonundan Suriyeli askerleri, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad`a karşı ayaklanmaya ve Esad yönetimine karşı yapılan protestolara engel olmaya son vermeye çağırdı.

Asker kıyafetiyle yayımlanan görüntülerinde, Suriye ordusuna ``halkı, İsrail`e karşı korumak amacıyla katıldığını`` belirten Tlas, ``Bundan sonra gördüğümüz Dera ve tüm Suriye`de işlenen suçlar oldu. Ben Suriye ordusuyla artık devam edemem`` diye konuştu.

Sanameyn bölgesinde kaldığı askeri kışlada ``katliamlara`` şahit olduğunu kaydeden Tlas, ``Orduya tavsiye ediyorum ve şunu diyorum; `Ordu, çalmak ve Esad ailesini korumak için mi var?`. Bütün onurlu subaylara, askerlerini ülkedeki gerçek resim konusunda bilgilendirmeleri ve vicdanlarını kullanmaları çağrısında bulunuyorum. Orduya Esad makinesini korumak için katılmadınız. Sen onurlu bir subaysın. Onurlu kal ve onursuzsan Esad ile kal`` diye konuştu.

Tlas`ın bu konuşmayı nerede ve ne zaman yaptığına ilişkin bilgi verilmezken, televizyondaki görüntülerde kendisine sorular yönelten bir sunucunun da bulunmadığı görüldü.

Bazı eylemcilerin, Suriye ordusunu terk eden askerlerin bulunduğuna ilişkin yaptığı açıklamalara karşın, bu bilgileri veya resmi açıklamaları teyit etmenin, Suriyeli yetkililerin uluslararası basın kuruluşlarının ülkede çalışmasını yasaklaması nedeniyle imkanı bulunmuyor.

İnsan hakları örgütlerine göre Esad`a karşı başlatılan ayaklanmanını başladığı günden bu yana 1100`den fazla kişi hayatını kaybetti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir