• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Küresel piyasalardaki Corona virüs endişesi altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. ABD, Rusya ve Suriye ile yaşanan gerilim piyasalara yansırken, TL’nin değer kaybetmesi altın fiyatlarını yükseltiyor. Sektör temsilcileri, siyasal düzlemde yaşanan riskin para piyasalarını da olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Türkiye’de "güvenli liman" özelliğinden dolayı en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan gram altının fiyatı, son olarak ABD-İran arasındaki gerilim ve Çin’deki Corona virüs yayılmasının ardından endişenin artmasıyla birlikte hızlı bir tırmanışa geçti.

Yaşanan küresel gelişmelerden dolayı altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da yükseleceğine dikkat çeken Gaziantep’teki kuyumcular, altının yıl içinde 320 TL'yi görebileceğini belirtiyor.

Altın almak için doğru zaman olduğunu ve imkânı olan vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten kuyumcular, bu süreçten sonra altın fiyatının düşmeyeceğini ifade ettiler.

“Vatandaşlarımız altına yatırım yapmaktan geri kalmasınlar”

Dünyada yaşanan olayların, küresel altın piyasasına yükseliş olarak yansıdığına dikkat çeken kuyumcu İbrahim Kocaardıç, “Son dönemlerde altın fiyatlarının yüksek olmasının en büyük nedenlerinden biri coğrafyamızda yaşanan olaylardır. Çin'deki Corona virüs ve İdlib'de yaşanan olaylar, altın fiyatlarını büyük ölçüde etkiliyor. Bu durumda da altın fiyatları düşecek gibi değil. Vatandaşlarımıza her zaman altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü altın hiç eskimeyen bir yatırım aracıdır. Ne dolar ne euro ne de başka bir iş yatırım değil, en iyi yatırım aracı altındır. Vatandaşlarımız altına yatırım yapmaktan geri kalmasınlar.” dedi.

“Altın her geçen gün değerini artırıyor”

Altının yükselişinin devletler arasında yaşanan gerginlikten kaynaklandığına vurgu yapan Cihan Cesur da “Son dönemde altın fiyatları yükseldi. Yaşanan dış gelişmeler, altın fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Bu yükselişin daha da devam edeceğini düşünüyorum. Altın değerini artırıyor. Ama satışlarda azalma olduğundan dolayı bu bizi olumsuz etkiliyor. Altın fiyatının düşük olduğu dönemdeki gibi satışlarımız olmuyor.” diye konuştu.

“Altın fiyatları daha da yükselecektir”

Çin'de yaşanan Corona virüs salgını başta olmak üzere ABD ile İran arasındaki gerginlik ve dünyadaki diğer olumsuz gelişmelerin altın fiyatlarını yükselttiğini belirten Cahit Yağlı ise, şunları söyledi:

“Dünyada altının fiyatının yükselmesinin nedenlerinden bir tanesi; şu anda dünyadaki bir belirsizliğin hâkim olması, bu yıl içerisinde yaşanan olaylar, ABD ile İran arasında yaşanan gerginlik, Türkiye'de de Suriye, İdlib ve Irak gibi faktörler altın fiyatını yükselmesini tetikliyor. Şu anki mevcut görünen duruma göre de altın fiyatlarının daha da yükseleceğini bütün herkes öngörüyor. Vatandaşların çok fazla altına yönelmemelerini ve çok daha düşük fiyatları beklemelerini tavsiye ederim. Vatandaşların gücüne göre biraz TL biraz da altına yatırım yapmalarını tavsiye ederiz.”

“Altın her zaman yatırımcısını zirveye taşıyor”

Altın fiyatlarının son yıllarda ciddi oranda yükselişte olduğunu belirten Erhan Tabur ise, “Altın fiyatı dünyadaki genel istikrarsızlıklardan dolayı altın fiyatı yükseliyor. Çünkü dünya genelinde de güvenilir liman şeklinde düşünülen altın yatırımcıların gözdesi olduğundan dolayı bütün herkes altına yatırım yapıyor. Burada bir arz talep meydana gelince altında yükseliş oluyor. Ortadoğu'daki hareketliliklerde altının fiyat yükselmesine neden oluyor. Genel anlamda da altın yatırımcıları zaten son beş yılda zirve yaptılar. Dolar ve euroya göre daha yüksek kazanç sağlamaktadır. Dolayısıyla da kısa vadeli değil, altın yatırımını bir-iki aylık olarak düşünmüyoruz. Minimum 6 ay şeklinde düşünüldüğünde altın belirli bir sabitlik de dursa da o süreç içerisinde altın tekrar yükseliyor. Yatırımcısını en zirveye taşıyor. Bundan dolayı yatırım aracı olarak bu yılın da gözdesi yine altın olacak.” dedi.

“Uzun vadeli yatırım aracı olarak altın tercih edilmelidir”

Yaşanan küresel gelişmelerden dolayı altının yıl içinde 320 TL'yi görebileceğini söyleyen Onur Alagöz de, “Altın fiyatlarının yükselmesi ülkeler arasındaki diyaloglardan ve Çin’deki bu Corona virüsten dolayı yükseldi. Atın fiyatlarının düşeceğini pek sanmıyorum. Son günlerde yaşanan sürece ve daha öncesine baktığımızda altının tekrar düştüğü görülmemiş. Altın yükselişi devam ediyor. Dolar fiyatları da şu an yatay bir seyirde ilerlediğinden dolayı altının yükselmesini frenliyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Müşterilerimiz uzun vadeli düşündüğü sürece altına yatırım yapmaktan geri çekilmemelerini tavsiye ederiz. Kısa vadede ne olabileceğini çok fazla tahmin edemiyoruz. Ama uzun vadeli altına yatırım yapabilirler.” diye konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir