• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Sultandağı`nda Provokatörler İşbaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AFYONKARAHİSAR - Sultandağı ilçesinde 5 gün önce iki vatandaş arasında adli bir nedenden çıkan kavga bazı çevreler tarafından Türk- Kürt çatışmasına dönüştürülmek istendi. Provokatörlerin devreye girmesiyle büyüyen olaylar sırasında bir vatandaş 300 kişilik bir grup tarafından linç edilmekten son anda kurtuldu. İlçede bulunan Kürt vatandaşların evleri ve arabalaru taşlandı.
 
Edinilen bilgiye göre, 5 gün önce İsa Kıran ve Orhan Şahin arasında adli bir nedenden kavga çıktı. Olayın büyümesi üzerine kavgaya aileler de karıştı. Kavga sırasında yaralanan Orhan Şahin hayatını kaybetti.
Aileler arasındaki kavgayı Kürt-Türk çatışmasına dönüştürmek isteyen bazı çevreler hemen harekete geçerek halkı kışkırtmaya çalıştı. Provokatörlerin oyununa gelen bazı kişiler Kürt vatandaşların aleyhinde sloganlar atarak bu vatandaşların evlerine saldırdılar.
 
Hastane önünde 300 kişilik bir grup tarafından linç edilmek istendiğini söyleyen İsa Kıran`nın ağabeyi Ferhat Kıran, olayın basit bir nedenden kaynaklandığını ancak bazı çevrelerin kışkırtmasıyla olayın siyasi boyut kazandığını ifade etti.
 
"Ne PKK`lıyız Ne de Kürtçüyüz"
PKK ve Kürtçülükle alakalarının olmadığını ifade eden Kıran ailesi, "Bizim Türklerle hiçbir sorunumuz yok 20 yıldan beri kardeş kardeş buralarda yaşıyoruz. Yalnız bir haftadan beri tehdit ve şantaj altındayız. Polisler can güvenliğimizi sağlıyor. Sultandağı`nda bulunan 80 Kürt aile, mağdur durumdayız. Yetkililer bir an önce bu soruna el atmalıdır.
 
Kavgayla Hiçbir Alakamız Yok Bizi Olaya Dahil Ettiler
Kavgayla alakalarının olmadığını ifade eden Vahit Yakmaz, "Olaya bütün Kürtleri dahil ettiler. Şuan bize zulüm yapılıyor. 2 aile arasında çıkan olay, nedensiz tüm halka mal edildi. 2-3 gündür evde hapis hayatı yaşıyoruz. Yalnız bu korkudan değil cenazeye olan saygımızdan dolayıdır. Yapılan bu zulüm bir an evvel son bulmalıdır" dedi.
Yetkililerin olayları görmezden geldiğini vurgulayan Yakmaz, "Belediye olayları gördü. Olayların yatışması için girişim de bulunmadı. 5 günden beri evlerimiz taşlandı. Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı provokatif olayları gördükleri halde sesiz kaldılar."
 
"Kürtleri Buradan Süreceğiz"
Afyon ve Emirdağ`dan 6 minibüs dolusu insanın Sultandağı`na gelerek "Doğu kökenlileri istemiyoruz, Kürtleri buradan süreceğiz." dediklerini ifade eden Yakmaz, MHP ve Ülkü Ocakları lehinde slogan atan kişilerin kendilerini tehdit ettiğini söyledi.
 
Provokatörlerin Sultandağı`nda işbaşında olduklarını söyleyen Vedat Bakan ve Abidin Dikmen de ev ve arabalarının bir grup tarafından taşlandığını söylediler.
(M.Ata Doğu-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir