• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Er Reşak: Baas Rejimi Aktivisteleri İnfaz Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de Yaşayan Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Yermuk Mülteci Kampı`nda insani hizmetlerde bulunan aktivistlerin Baas güçlerince yargısız idam edilmesini ve Filistin mülteci kamplarının kuşatma altında tutulmasını şiddetle kınadı.

Çalışma Grubu, dün (1 Ocak Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, aktivistler Taha Hüseyin ve Ömer El-Haris`in Yermuk Mülteci Kampı`na ekmek götürürken kamp girişindeki rejim güçlerine ait askeri kontrol noktasında alıkonuldukları, daha sonra El-Hacer El-Esved bölgesinde her iki aktivistin cesedinin bulunduğu belirtildi.

Aktivistlerin yargısız infazından tamamen Suriye rejiminin sorumlu olduğunu belirten Çalışma Grubu, Baas güçlerinin insanlıktan yoksun olduğunu ve insanlığın görebileceği en üst düzey vahşiliği ve sadistliği uyguladığını söyledi.

Suriye`de Yaşayan Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Baas güçlerinin Yermuk ve Es-Sebbine mülteci kamplarını kuşatma altında tutarak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde çirkin tavrını sürdürdüğünü bildirdi.

Filistinli bütün gruplardan Suriye`de yaşayan Filistinli mülteciler konusunu önceliklerinin en başına almalarını isteyen Çalışma Grubu, Suriye`deki katliamların durdurulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Suriye rejim güçlerinin on gündür Yermuk Mülteci Kampı`na tıbbi malzeme, gıda maddeleri ve yakıt girişine izin vermediğini söyledi.

Quds Press Ajansı`na konuşan Er-Reşak, Yermuk Kampı`na her gün onlarca havan mermisi düştüğüne işaret ederek, "Kampın etrafındaki kuşatmanın derhal kaldırılmasını ve kampa gıda maddeleri, ilaç ve insani yardımların girişine izin verilmesini istiyoruz" dedi

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir