• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Eczacılar, ilaç zammının sebebini buna bağladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, 19 Şubat Çarşamba tarihinden itibaren geçerli olacak ilaç zam oranını yüzde 12,10 olarak açıkladı.

44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Sağlık Bakanlığınca açıklanan ve bugünden itibaren geçerli olacak yüzde 12,10’luk ilaç zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zammı talep edenin eczacılar değil ilaç firmaları olduğunu vurgulayan Bayhan, Türkiye’nin en ucuz ilaç temin eden ülkeler arasında yer aldığını aktardı.

Bayhan, “14 Şubat 2020 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda; tüm ilaç fiyatlarında geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Euro değerine bölündükten sonra yeni Euro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alınmıştır. Bu karar üzerine Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2’nci maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan bir Euro değeri 3,4037 TL’den 3,8155 TL’ye artırılmış ve ilaç fiyatlarında yüzde 12,1 oranında kur düzenlemesi artışı oldu.” diye konuştu.

İlaçtaki artış öncesinde ilaç verilmemesi nedeniyle vatandaşların büyük bir sıkıntı içerisine girdiğini belirten Bayhan, “Beklenen olağan bu artış öncesinde eczanelerimiz üretici firmaların piyasaya ilaç vermemesi nedeniyle vatandaşa ilaç vermek konusunda özellikle yurtdışından gelen hayati öneme haiz epilepsi ilaçlarında çok sıkıntı yaşıyordu. Eczacılarımızın temennisi bu fiyat artışı sonrası reçetelerinde eksik ilaç olmadan vatandaşımıza hizmet etmektir. Küresel boyutta hâlâ Türkiye en ucuz ilaç temin eden ülkeler arasındadır. Zammı talep eden eczacılar değil ilaç firmalarıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir