• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
`Çevre` Konulu Konferans Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa Vali Yardımcı Abdülaziz Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen, İl Defterdarı İhsan Nintaş, SGK İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.Programın açılış konuşmasını Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen, yaptı.

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nün dünyada olduğu gibi Türkiye`de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Taşkesen: "Hızlı nüfus artışı, buna bağlı olarak artan beslenme, enerji eğitim ihtiyaçları çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, azalan ve tükenen doğal kaynaklar, artan kirlilik ve iklim değişiklikleri dünyamızın en önemli çevre sorunlarını oluşturmaktadır. Doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etken insan unsurudur. Normal şartlarda kendi kendini temizleme özelliği olan doğa insanların çeşitli faaliyetleri sonucu aşırı olarak kirlenmekte ve kendi gücünü aşan bu kirlenmeyi temizleyememektedir. 5 Haziran Dünya Çevre Günü, ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve bilinçli katılımların sağlanması amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle değerlendirmektedir" şeklinde konuştu.

Çevre ve Orman Müdürü Taşkesen`in akabinde Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Boncukoğlu ve Atatürk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldız, çevrenin önemine ilişkin bilgilendirme ve sunum yaparak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nün önemine değindiler.

Yapılan konuşmaların akabinde Vali Yardımcısı Aydın, tarafından katılımcılara plaket verildi.
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir