• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
PKK'nin bombalı saldırısında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçesinin Yenişehir Mahallesinde, 17 Şubat 2017 tarihinde adliye personellerinin kaldığı lojmanlara PKK tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, emniyet bekçisi İbrahim Keten ile olay sırasında yavru kediyi beslemek için dışarı çıkan bir adliye personelinin oğlu Ahmet Oktay Günak hayatını kaybetmişti.

Anma programı, olayda hayatını kaybeden İbrahim Keten'in Karatepe kırsal mahallesinde bulunan kabrinin ziyareti ile başladı. Kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Burada kısa bir açıklama yapan Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, 3 yıl önce yaşanan bombalı saldırıyı şiddet ne nefretle kınadığını belirterek, ölenleri rahmet ne minnetle andığını söyledi.

Buradaki programın ardından, 17 Şubat'ta hayatını kaybedenler için Yenişehir Mahallesinde bulunan Tepret Camisinde mevlit okutuldu. Yaklaşık 4 saat süren Anma programı verilen yemeğin ardından son buldu.

Kaymakamlık, İlçe Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığının birlikte organize ettiği anma programına, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, siyasi parti temsilcileri, kurum ve daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir