• DOLAR 32.599
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2411.79
  • ...
Asgari Ücret Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT - Eylemde basın açıklamasını Eğitim İlke-Sen Genel Sekreteri Cemil Arslan okudu. Arslan açıklamasında köleci uygulamaların iktidar ve sermaye ortaklığında sürdürüldüğünü söyleyerek iktidarın, ülkenin her tarafında eylem ve direnişlerle seslerini yükselten emekçileri duymak yerine sermayenin dediğini yaptığını belirtti.


Ülkenin her geçen gün sermayenin yağmasına daha çok açıldığını ifade eden Cemil Arslan, 6 milyona yakın asgari ücretlinin ve yine milyonlarca kayıt dışı çalışanın da bu yağma ve sömürü düzeninin bir parçası olduğunu hatırlattı.


Arslan sözlerini şöyle sürdürdü, \"Okul masrafları için yavrularımız çalışmak durumunda kalıyor. Eğitim çağlarında çalışma hayatıyla okul arasında koşturup duruyorlar. Aileler, çoluk çocuk çalışmak, insanlık dışı bir hayat sürmek zorunda kalıyor. Aileye değer verdiğini iddia eden muhafazakâr iktidar çocuklarımızın pamukta, fındıkta, tekstil fabrikalarında, inşaatlarda ucuz iş gücü olarak sömürüldüğünü, hayata mağlup başladığı gerçeğini görmezden geliyor. Yoksul aileler evlatlarına ne giydireceklerinin hesabını yapmaktan okullarda serbest kıyafet uygulamasını sevinçle karşılayamıyor.\"


Eylem boyunca \"Asgari Ücret Köleliktir\", \"Asgari Ücret Değil Hakça Bölüşüm Adil Paylaşım\", \"Açlık Sınırı 1000 Asgari Ücret 774 Lira\" pankartlarının yanı sıra \"Kölelere Özgürlük, Kapitalizme Kul Olma, Asgari ücret Azami Köleliktir\" şeklinde sloganlar atıldı. (Emrullah Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir