• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Avrupa'nın farklı bölgelerindeki camilerden depremzedelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elâzığ'a birçok yardım ulaştıran IHO-EBRAR, bu kez Avrupa'daki farklı camilerin başlattığı yardım kampanyasında toplanan yardımları Elazığ'daki temsilcileri aracılığı ile depremden dolayı evlerini boşaltarak çadırda kalan vatandaşlara ulaştırdı.

Hollanda Den Haag Hicret Camii, Londra Said-i Nursi Cami Kadın kolları ve Belçika And Werpen El Gazali Camii olmak üzere 3 ülkede 3 cami, depremzedeler için yardım kampanyası başlatarak IHO-EBRAR aracılığı ile yardımlarını Elazığlı depremzedelere ulaştırdı.

 

Londra'da bulunan Said-i Nursi Camiinden gelen yardımları teslim alarak dağıtımını gerçekleştiren Yardım Gönüllüsü Nihat Bakşi, yardımların böyle devam etmesinin mağduriyetleri azaltacağını belirtti.

Bakşi, "Depremden hemen sonra bir kriz masası oluşturduk ve 'neler yapabiliriz' diyerek çalışmalarımızı başlattık. Deprem sonrası yıkım ile birlikte soğuk havalardan dolayı çadırda yaşam oldukça zorlaştı. Bizim, camilerde, taziye evlerinde ve çadırlarda aş ikramımız oldu. Bizler ev ev, çadır çadır gezerek tespit ettiğimiz mağdurlara yardım ulaştırıyoruz. Çünkü adaletsiz bir dağılım var. Bizler adaletsiz dağılımın önüne geçmeye çalışıyoruz. Tabi bu çalışma sistemimizle yardımlarımızı ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar ulaşmadığımız depremzede kalmadı. Londra'da bulunan Said-i Nursi Cami Kadın Kollarından Allah razı olsun. IHO-EBRAR aracılığı ile depremzedelere yardımlarını ulaştırdılar. Bizler de depremzedelere yardımları ulaştırmak için dağıtıma başladık. Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.

Depremzedeler için gönderilen yardımlardan dolayı teşekkürlerini bildiren Yardım Gönüllüsü Hasan Durmaz, "Merkezi Hollanda'da bulunan IHO-EBRAR temsilcileri olarak Den Haag Hicret Camiinden gelen yardımları hazırladık ve inşallah depremzede vatandaşlarımıza dağıtımını yapacağız. Bu yardımlarından dolayı yardımseverlerden Allah razı olsun. Yardımlarımız devam ediyor sahadayız ve çadır çadır geziyoruz." ifadelerini kullandı.

Yardımları teslim alarak depremzedelere ulaştıran IHO-EBRAR Elazığ Temsilcisi Ahmet Ölmezoğlu, deprem sonrası mağduriyetlerin gün geçtikçe arttığını belitti. 

Ölmezoğlu, "IHO-EBRAR temsilcisiyim. And Werpen El Gazali Camii'nden bizlere IHO-EBRAR aracılığı ile yardımı gönderdiler Belçika'dan. Rabbim kendilerinden razı olsun inşallah. Bizler de burada gelen yardımları dağıtacağız. Tabi depremden dolayı mağdur olan birçok aile var ve mağdur olan insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Çünkü ağır hasar gören binaların sayısı artmaya başladı. Rabbim mağdurların yardımcısı olsun. Bizler, IHO-EBRAR olarak elimizden geldiği kadarıyla mağdur ailelere yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Avrupa'daki Müslüman kardeşlerimizin bizlere çok büyük destekleri oldu. Bizlere yardım gönderdiler." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir