• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Dicle Üniversitesi'nden KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç'a fahri doktora unvanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu konferansa katıldı.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferans, Rektör Prof. Dr. Talip Gül'ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Gül, üniversitede yapılan çalışmalar ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programa katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, Dicle Üniversitesinin Diyarbakır'ı geleceğe taşıma adına en önemli kurumsal yapı olduğunu belirtti.

"Bilgi üretimi, bugün en önemli alan ve rekabeti en yoğun olan konudur"

Üniversitelerin sadece bilimin öğretildiği değil, aynı zamanda bilimsel bilginin hayatla birlikte gelişime taşındığı bir merkez olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Şüphesiz yerelden evrensele uzanan bakışta bilgi üretimi, bugün en önemli alan ve rekabeti en yoğun olan konudur. Bilgi çağında bilimsel bilgiye sahip olanlar, gelişmeye ve kalkınmanın yönünü belirleme gücünü elinde bulunduranlardır. Dicle Üniversitesi'nin bu anlamda kentimizin gelişmesinde belirleyici bir merkez olmasında çok güçlü ve değerli olan akademi kadrosunun, gelişme ve kalkınmanın bütün plan ve süreçlerine katılmasına özel bir önem verdik." dedi.

 

'Diyarbakır, Türkiye'nin geleceğe taşıyıcı merkezlerinden biri olacaktır'

Güzeloğlu, "Yeni kurulan 'İl Yenilikçilik Platformundan' başlayarak Teknopark-Akropark gibi bilimin üretime konu olması ve özellikle bilime dayalı gelişmenin planlanmasında Diyarbakır, inşallah bu süreçte Türkiye'nin de geleceğe taşıyıcı merkezlerinden biri olacaktır. Bugün Dicle Üniversitesi, Başdenetçilik gibi milletin hakkını ve hukukunu koruyan, gözeten Şeref Malkoç Beyefendiye çok yerinde bir kararla fahri doktora unvanı tevcih ediyor. Bu kararı ve iradeyi sergiledikleri için değerli Rektörümüzü ve Senatoyu içtenlikle tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül tarafından Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a cüppe giydirilerek fahri doktora unvanı takdim edildi. Malkoç, unvan takdiminin ardından, "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" hakkında konuştu.

Türkiye'de hukuk alanında geçmişte yaşanan sorunları hatırlatan Malkoç, son yıllarda hukuk alanında kat edilen olumlu gelişmeleri anlattı. Kamu Denetçiliği Kurumunun önemini anlatan Malkoç, vatandaşların kurumlara yönelik tüm sorunlarını Kamu Denetçiliği Kurumu üzerinden kısa bir sürede çözebileceklerinin altını çizdi.

Malkoç, Dicle Üniversitesi Rektörü ve Senatosu'na, verilen fahri doktora unvanından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. (Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir