• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"6. Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması" takvimi açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu sene "aile" temasıyla düzenlenecek olan "6. Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması" Topkapı Sosyal Tesislerde düzenlenen basın toplantısı ile yarışma takvimi, ödüller ve kategoriler açıklandı.

Sinema, kültür-sanat ve medya dünyasına mensup birçok ismin katılım sağladığı basın lansmanının açılışında konuşan Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, vakıf olarak toplumların dönüşüm ve gelişimlerinde kültür-sanat faaliyetlerinin çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti.

Kaya, "Kültür-sanat alanında bir medeniyet, tasavvur ve bakış açısı ortaya koyabildiğinizde ancak o vakit diğer alanlarda sağlanan gelişme ve başarılarla taçlandırılabilir. Bu anlamda 6 yıldan bu yana Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması ve Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi projeleri ile Kültür ve Sanat müktesebatına katkı sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaya, "Hayatımızın her alanında eksiksiz örneğimiz Peygamber Efendimizdir. (salallahu aleyhi veselem) Bu sene ‘aile’ temasıyla en ideal baba, eş, kardeş örneğini efendimizin hayatında arayacağız. Temanın aile olduğunu, aile ile ilgili Hicri 1441 yılında yapılan ve yapılmaya devam eden ilmi akademik ve sosyal projelere ilave olarak sinema alanında da kültür sanat dünyasına mensup çok değerli isimler ile katkı sunmaya devam edeceğiz. Özellikle bu yürüyüşe destek olan başta Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve diğer destek sağlayan paydaşlara teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kız çocuklarının gömülmesini ortadan kaldıran İslamiyet ve Hazreti Muhammed’in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bir güneş olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İdris Serçe, o dönemde yaşanan cahiliyeye dikkat çekti.

Açılışta bir selamlama konuşması yapan yönetmen Mesut Uçakan ise, bir eserin ortaya çıkması ve bir sanatçının yetişmesi kolay olmadığını bunda Siyer Vakfı gibi kurumların öneminin büyük olduğunu söyledi.

Çıkılan yolda kararlı olmak gerektiğini vurgulayan Senarist-Yönetmen Nazif Tunç, "Bize çıktığımız yolda kararlılık ve niyetimizi korumak lazımdır. Alemlere Rahmet bu açıdan önemlidir. Aile insanın toplumdaki beynidir, sığınağıdır. Bu yüzden aile dağılırsa her şey dağılır. Yönetmenlerimizde doğu edebiyatındaki gibi naat geleneği devam etmelidir." şeklinde konuştu.

Bu yılın teması: Aile

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından proje koordinatörü Cemil Nazlı Danışma Kurulu üyeleri İhsan Kabil, Gülcan Tezcan, Yeşim Tonbaz Güler ve Bünyamin Yılmaz kısa film yarışması hakkında bilgi verdiler.

Yarışmanın her sene başka bir tema ile eser kabul ettiğini belirten Kısa Film Yarışması Proje koordinatörü Cemil Nazlı, bu yılın temasının "Aile" olduğunu duyurdu. Bu sene yarışmaya Kurmaca, Animasyon ve Senaryo kategorilerine ilave olarak Belgesel kategorisinin de eklendiğini, ödül sisteminin ulusal ve uluslararası olmak üzere her kategorinin "en iyi" ifadesi ile birinci olan eserlere verileceğini, toplamda da 100 bin TL ödül dağıtılacağını ifade etti.

Bu sene ile birlikte seçim takviminden dolayı biraz erteleme durumunda kaldıklarını bu vesile ile artık projenin kasım sonu aralık başı gibi bir takvime oturtmak istediklerine dikkat çeken Cemil Nazlı her geçen sene yarışmanın biraz daha festival hüviyetine büründüğünü, 5’inci yılda yapılan etkinliklerin biraz daha genişletilmiş halini bu yılda gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

Danışma Kurulu adına söz alan Yönetmen İhsan Kabil, ailenin toplumsal manada bir arada yaşamanın en temel birimi olduğunu, insanın içine doğduğu, acı tatlı hatıralar yaşadığı, belli bir noktadan sonra belki ayrılıp o sıcaklığı çoğalttığı bir yuva hüviyetinde olduğuna vurgu yaptı.

Kabil, "Bugün en yaygın kitle iletişim dili olan sinema ile aileyi tema olarak alan bir kısa film yarışması yapmak, yine bugün belki modernizmin getirdiği çeşitli unsurlardan ötürü bir tür sarsılma haline maruz kalan bu kuruma hakettiği değerin verilmesi bakımından önemli bir faaliyet olarak özellikle gençlerin daha fazla ilgisine muhatap olacağına inanıyorum. Bu duyarlılığa dikkat çeken kısa film yarışmasının düzenlenmesi çok kıymetlidir." dedi.

Danışma kurulu üyeleri Senarist Yönetmen Yeşim Tonbaz Güler, Bünyamin Yılmaz ve Kültür Sanat Editörü Gülcan Tezcan da yaptıkları konuşmalarda Siyer Vakfının sinemaya dair yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu vurguladılar.

Toplamda 100 bin TL ödülün verileceği yarışmada, kategori ve ödüller şu şekilde belirlendi;

Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü: 25 bin TL

Ulusal En İyi Kısa Belgesel Ödül: 10 bin TL

Ulusal En İyi Kısa Animasyon Ödülü:10 bin TL

Ulusal En İyi Kısa Senaryo Ödülü: 5 bin TL

Uluslararası ödül

Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 25 bin TL

Uluslararası En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 10 bin TL

Uluslararası En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10 bin TL 

Uluslararası En İyi Kısa Senaryo Ödülü: 5 bin TL

Son Başvuru 31 Ekim

31 Ekim 2020 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın gala haftası etkinlikleri 01-05 Aralık Gala ve ödül töreni ise 05 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Katılımcıların başvurularını 31 Ekim 2020 ye kadar www.alemlererahmetfilm.com internet sitesi üzerinden yapmaları bekleniyor.

6. Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması Basın Lansmanı, program sonunda Danışma Heyeti ve misafirlerle birlikte çekilen aile fotoğrafı ile nihayete erdi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri