• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Mardinli öğrenciler İdlib yararına kermes açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Suriye rejimi ve Rusya'nın hava bombardımanları nedeniyle Türkiye sınırına göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdlipliler yararına hayır kermesi düzenledi.

Okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin de destek verdiği kermesten elde ettikleri 10 bin TL’lik gelirle 4 adet briket ev yaptıracak.

“İdlib İçin Yardım Zamanı” sloganıyla düzenlenen yardım kermesine Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer ve çok sayıda veli katıldı.

İdlib bölgesinde yaşanan kriz nedeniyle Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan yüzbinlerce insanın kış şartlarında çadırlarda yaşadığına dikkat çeken Artuklu İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gümüş, bu drama duyarsız kalmayan öğrencilerinin İdlibliler için kermes ve yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

İdlib ile ilgili yapılan yardım çağrıları kapsamında öğrencilerinin bir kermes düzenlediğini anımsatan Gümüş, şunları söyledi:

“2019/2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. Döneme sosyal faaliyetlerle hızlı bir giriş yapan okulumuz öğrencileri, İdlip’teki kardeşlerinin yararına bir kermes düzenledi. İdlib için acil yardımla ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çağrılar, İdlib’ten gelen iç acıtıcı fotoğraflar, hakikaten ‘Müslüman’ım’ diyen hiçbir insanın duyarsız kalamayacağı görüntülerdi. İdlib’in durumu ile ilgili gelen acil haberler ve yardım çağrıları üzerine bizde okuldaki eğitimciler olarak çocuklarımızı ve ailelerini gücümüzün yettiği kadar bu konuda neler yapabiliriz, nasıl bir yol izleyebilir, sorumluluk alabiliriz veya bir nebze de olsa nasıl bir katkıda bulunabiliriz derdi ile İdlip’i gündemimize aldık. Öğrencilerimizi de bu konuda gayrete getirdik. Öğrencilerimizin büyük bir dayanışma örneği sergileyerek gerçekleştirdiği kermesimize, ilgi çok yoğun oldu. Hazırlık aşamasında idare öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir organizasyon yaptılar. Hamdolsun öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de ellerinden geleni yaptılar. Kendi imkânlarını seferber ettiler. Kermes vesilesiyle bir yardım organizasyonu yaptık. Hamdolsun 10 bin TL nakit parayı İnşallah bu kardeşlerimize göndermiş olacağız. Bu konuda amacımız oradaki yaraya biraz olsun merhem sürmek, sorumluluğu biraz daha hafifletmektir. Bizler sıcak evlerimizde oturuyoruz ve yatıyoruz. Maalesef her geçen gün duyarsızlaşan bir toplum oluyoruz. Allah bizleri duyarsız kullarından etmesin. Çocuklarımızın duyarlı, gönül coğrafyası ile bağı güçlü bir nesil olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada öğrencilerimize mutfakta yardımcı olan velilerimize ve annelerimize teşekkür ederiz. Sıkı bir çalışma sergileyen öğrencilerimizin hedefi iki prefabrik ev iken kermes ile birlikte zarf çalışması da yaparak, 4 prefabrik ev yapacak kadar maddi imkân elde ettiler. Samimi ve gayretli çalışmaları için öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Kermese katılıp destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.” (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir