• DOLAR 32.523
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2480.57
  • ...
Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 144 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli suçlara yönelik yapılan operasyon ve uygulamalarda, aralarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aramaları bulunan 144 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerden 51'ine uyuşturucudan, 40'ına hırsızlıktan, 99'una da Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapıldığı ve aranan 139 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Ayrıca gasp ve hırsızlık olmak üzere 3 dosyadan aranması ve çok sayıda suç kaydı bulunan bir şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şahinbey ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 13 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli ile çalıntı malzemeleri satın alan 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen hırsızlık şüphelisinin sorgusunda, çaldığı malzemeleri hırsızlık için girdiği evden anahtarını alarak çaldığı minibüste sakladığını, çalıntı altınları bir kuyumcuya ve televizyon, dizüstü ile cep telefonlarını da tanımadığı kişilere sattığını itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ele geçirilen çok sayıda çalıntı malzemeler ise sahiplerine teslim edildi.

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde yapılan çalışmalarda, 9 ruhsatsız silah, 57 fişek ele geçirilirken 12 şüpheli de gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Gatem kavşağında durdurulan bir araçta yapılan aramada, bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken bir şüpheli gözaltına alındı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir