• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Yılbaşı; İçki ve Ahlaki Yozlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Aylar öncesinde reklamı yapılan yılbaşı gecesinde Hıristiyan gelenekleri ihya edilirken yurdun dört bir tarafı noel ağaçları süslendi. Yüzde doksanından fazlası Müslüman olan ülke, İslam`a yakışmayan görüntülere bürününce görenler "Burası Hıristiyan ülkesi mi?" dedi. İzmir Cumhuriyet Meydanında CHP`li belediye içkili yılbaşı kutlaması düzenlerken, sözde eğlenceye katılanlar bir yandan sahneyi izleyip, biryandan da çocukları da yanlarındayken içki içtiler. Yılbaşı gecesi tükettikleri alkolden komaya giren çok sayıda kişi hastanelerin acil servis kaldırıldı.

 

Yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren Cami-Der Başkan Yardımcısı Muzaffer Karavil, "Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan Türkiye`de gerçekten gayri İslam ve gayri ahlaki ve inancına zıt olan kutlamaları yapan Müslüman halkı görünce şaşırmamak elde değil" dedi.

 

Karavil şöyle devam etti:"Hele yılbaşı gibi kutlamalarda özellikle devletin ve sistemin bunu teşvik etmesi, şans oyunlarına ön ayak olması olayın vahametinin ne kadar büyük olduğuna şahitlik ediyor. Gerçekten yıllardır Müslüman halk dininden, inansından uzaklaştırılarak, batılılaştırma düşüncesi ta Cumhuriyet tarihinden başlıyor. Malumunuz bu ülke bir dünya savaşı geçirdi. Özellikle Çanakkale savaşında savaşmış bir adamın röportajını okudum. Yabancı uyruklu olan adam buraya gelirken yabancı bir yere geldiğimden dolayı heyecanlıydım, fakat geldiğimde benim ülkemden hiçbir farkı olmadığını gördüm. Çünkü daha önce Çanakkale`ye gelmiştim, 14-15 yaşındaki kızların bile başı örtülüydü. Daha önce Çanaklale`ye sizinle savaşmaya gelmiştik, yapamadık fakat şimdi görüyorum ki siz kendiniz zaten bunu yapmışsınız, yani size karşı zaferi elde etmişiz. Evet adamın açıklamaları dehşet verici. Bir an önce özümüze dönüş yapmalıyız ve bunu için acil önlemler almalıyız"(Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir