• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İBB’nin fahiş zammından,  HALK RAHATSIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İstanbul'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM'da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı. Yeni toplu ulaşım tarifesi, şu şekilde gerçekleşti: 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satılıyor. Otobüs ve İBB'ye bağlı raylı sistemlerde tam bilet aktarma ücretlerinde, birinci aktarma 2,50 lira, ikinci aktarma 1,90 lira, üç, dört ve beşinci aktarmalar 1,20 lira olarak belirlendi. Öğrenci aktarma ücretlerinde ise birinci aktarma 0,75 kuruş, ikinci aktarma 0,70 kuruş, üç, dört ve beşinci aktarmalar 0,60 kuruş oldu. Şehir Hatları vapurları ve bilet entegrasyonuna dahil deniz motorlarında da 2,60 lira olan hatlar 3,50 lira, 2,70 lira olan hatlar 3,65 lira, 3 lira olan hatlar 4 lira olarak tespit edildi.  Deniz yollarında birinci aktarma 2,80 lira, ikinci aktarma 2,30 lira, üç, dört ve beşinci aktarma 2 lira oldu.

İSTANBUL ULAŞIMINDA EN YÜKSEK ZAM ADALAR HATTI'NA YAPILDI

Otobüs ve raylı sistemlerde ortalama yüzde 35 zam yapılırken Adalar ulaşımında ise artış miktarı yüzde 100'e vardı. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ. de (İDO) UKOME kararı sonrası yeni fiyat tarifesini yürürlüğe aldı. İDO'nun Bostancı-Kabataş tam taşıma ücreti 11 liradan 15 liraya, indirimli öğretmen ücreti 6 liradan 8 liraya, indirimli öğrenci ücreti ise 4,30 liradan 6 liraya yükseldi. Kabataş-Beşiktaş-Adalar hattında tam ücreti 12,50 liradan 14 liraya, indirimli öğretmen 9 liradan 14 liraya, indirimli öğrenci ücreti ise 6,30 liradan 10,50 liraya çıkartıldı. Bostancı-Adalar hattı tam ücreti 7 liradan 12 liraya, indirimli öğretmen 5 liradan 9 liraya, indirimli öğrenci ücreti ise 4 liradan 7 liraya artış gösterdi. İstanbul'da en büyük zam ise İBB'ye bağlı Şehir Hatları AŞ.'nin Adalar Hattı'nda oldu. Şehir Hatları Adalar Hattı'nda tam ücret tarifesi 5,20 liradan 10 liraya, indirimli öğretmen tarifesi 2,10 liradan 7 liraya, öğrenci tarifesi ise 1,20 liradan 5 liraya yükseldi. Adalar'da aylık abonman kartta ise tek yön tarifesi 3 basımdan 4'e çıkarıldı. Havalimanlarına giden otobüsler için alınan ücret ise 5,20 liradan 7 liraya yükseldi.

HÜDA PAR İSTANBUL İL BAŞKANI ELİBÜYÜK: YÜZDE 35'LİK ZAM HALKLA ALAY ETMEKTİR

​HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, halkın dar boğazda olduğu ve kıt kanaat geçinmeye çalıştığı bu dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ulaşıma yapılan yüzde 35 oranındaki zamma tepki gösterdi. 24 Haziran 2018 tarihinde İBB Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul halkına, israfı önleme ve israftan kalan payı da belediye kurumları üzerinden halka yansıtacağı şeklindeki vaatlerini hatırlatan Elibüyük, "Bu süre zarfında bırakın israfı önlemeyi, belediye kurumlarında ve ilimizde hizmet veren birçok sektörde fahiş zamlarla tabiri caizse halkı aldatmıştır. Halk ekmeğe, taksiye, servise, minibüse, İSPARK'a, toplu taşımaya başta olmak üzere neredeyse belediyenin yetkisinde bulunan her yerde fahiş zamlar yapıldı. Günde 8 milyon yolcunun toplu taşımayı kullandığı şehrimizde bırakın indirim mottolu (slogan) vaatleri, yüzde 35'lik zam halkla alay etmektir. Yalan vaatlerle, içi doldurulmamış projelerle bu halkı kandırmaktan vazgeçin. Aziz halkımıza verilen sözlerin tutulmasını ve tutarsız zamların geri alınmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ GENÇLERDEN İMAMOĞLU'NUN ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ!

CHP'li gençler Ekrem İmamoğlu'nun az bulduğu yüzde 35'lik zamma tepki gösterdi. Metrobüs turnikelerinde yaşanan protesto gösterisi sırasında CHP'li gençlere orada bulunan güvenlik görevlilerinin zor kullandığı görüldü. Gençlerin "Ekrem! Sana oy verdiğimiz ellerimiz kırılsın" şeklinde slogan attığı görüldü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu UKOME aracılığı ile toplu ulaşıma yüzde 35 oranında zam yapmıştı. İmamoğlu bu zammı yaptığı açıklama ile az bile yaptıklarını savunarak, "İnanın maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim" demişti. İmamoğlu'nun az bile yaptıklarını söylediği toplu ulaşım zammına hiç ummadığı bir yerden CHP Gençlik Kolları Komitesi'ne bağlı gençlerde tepki geldi.  CHP Gençlik Kolları Komitesi Üyeleri metrobüs durağında yapılan yüzde 35'lik zammı protesto etti. CHP'li gençler "Ekrem! Sana oy verdiğimiz ellerimiz kırılsın" diye slogan atarak metrobüs durağında eylem yapmak isteyince belediyenin güvenlik görevlileri tarafından sert bir şekilde engellenmeye çalışıldı. Bu sırada göstericiler arasındaki bir kadının turnikenin üzerinden yere düştüğü görüldü. Öğrencilere müdahale eden bazı kişilerin vurduğu da görülürken, kayıtta bazı kişilerin "vurma vurma" diye seslendiği duyuldu.  Çığlıklar arasında bir süre devam eden eylem öğrencilerin daha sonra dağılması ile sona erdi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Mevlüt Öztekin (Kâğıthane Belediye Başkanı): Seçim öncesi 'İstanbullunun ulaşıma, gıdaya, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız.' sözü verilmişti. Su zammı olmayınca şimdi İBB tarafından İETT'nin toplu taşıma tarifelerinin 2,60 TL'den, 3.50 TL'ye yükseltilmesi yönünde karar alındı.

Fatih Portakal (Gazeteci) İstanbul ulaşımı %35 zamlandı. Biri sağdan vuruyor, diğeri soldan. Başkan, seçim öncesi tasarrufla zam yükü bindirmeyeceğini söylüyordu. Çok şeye kamera önünde açıklama yapan İmamoğlu bu kez yazılı açıklama yaptı. Aslında bu kez de çıkıp gerekçelerini anlatması gerekir.

Hrant Enveryan (Akademisyen): CHP zihniyeti budur. Seçim öncesi ne vaat ederse seçim sonra tam tersini yapar. Ulaşımı ucuzlatacağız demişti, bugün de toplu ulaşıma %35 zam yaptı

Servet BEKİ: 8 yaşındaki kızının çocukluğunu, Ergenlik çağındaki oğlunun bu çağını ıskalamayan İBB Başkanı, İstanbul Çocuklarının Eğitimini, Geleceğini, Hayallerini Gözü Kapalı Iskaladı

Cemile Taşdemir: Hani ZAM yoktu?

-Halk Ekmek %40

-Suya %50

-İETT %35

-Taksi %47.6

-Minibüs %25

-Servis%13

-Arabalı Vapur %20

-Taksi dolmuş %24

İstanbul, hadi geçmiş olsun

Yunus Emre: 7 ŞubSeçim öncesi Ekrem imamoğlu: "Ulaşımı, gıdayı ve suyu ucuzlatacağız."

Seçim sonrası:

  • Halk Ekmek %40
  • Taksi %47,6
  • Minibüs %25
  • Taksi dolmuş %24
  • Servis %13
  • Arabalı vapur %20
  • İSPARK %42,8

 #ibb son olarak otobüs, metro ve metrobüse %35 zam yaptı #İBBdenUlaşımaZam

Selda Soyer:

- Chp’li Meltem Şişli’nin maaşı 38 binTL

- Ulaşıma ise %35 zam

- Hani bu Pinokyo seçimden öne ulaşım ucuzlayacak demişti.

- Her türlü yalan ile sizden oy aldı, kendi idarecilerini paraya boğdu, halka ise...

Memnun muyuz???

Gençlik Komiteleri: #İBBdenUlaşımaZam yapıldı.  2.60 Lira olan tam elektronik bilet 3,50 Lira’ya, 1.25 Lira olan öğrenci bileti 1,75 Lira’ya ve 205 Lira olan Tam Mavi Kart 275 Lira’ya, 40 Lira olan Öğrenci Mavi Kartı ise 50 Lira’ya çıkarıldı.  Zammı kabul etmiyoruz, zam derhal geri çekilmelidir!

ÇALGILI SÖZLÜ TEPKİ

Eline çalgı aletini alan saz aşığı vatandaş tepkisini, “İstanbul’a kar geldi, ulaşıma zam geldi. Her şey güzel oldu mu, akbiller doldu mu? Akbile zam gelince gül yüzler soldu mu? Biraz itiraf edelim millete gına geldi.” sözleri ile türkü söyleyerek belli etti. Doğaçlama olarak söylenen sözlerin yer aldığı video ise sosyal medyada, yüzlerce kullanıcı tarafından izlenerek paylaşıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir