• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından Reuters ajansına verilen beyanatta, korona salgınının yarattığı olumsuz şartlar nedeniyle otomobil satışlarının yılın ilk yarısında %10 oranında azalmasının beklendiği belirtildi.

Birliğin Başkan Yardımcısı Fu Bingfeng gönderdiği yazılı açıklamada, salgının Nisan ayından önce kontrol altına alınabilmesi durumunda yılın ikinci yarısında satışların toparlanabileceğini ve 2020 yılını %5’lik bir düşüşle kapatabileceklerini ifade etti.

Hemen hemen bütün büyük otomotiv firmalarının üretim tesislerine ev sahipliği yapan ve küresel otomotiv ticaretinde anahtar pazar konumunda olan Çin’de bugüne kadar 64,000 kişinin salgından etkilenmesinden dolayı otomotiv sektörü de kendi payına düşen olumsuz şartların etkisine girmiş bulunuyor.

Otomotiv sektöründe hem küresel tedarik zincirlerinin bozulduğu, hem de müşteri talebinin azaldığı belirtiliyor.

Başkan Yardımcısı Fu, Birliklerinin bünyesinde yüzlerce otomobil üreticisi firma, tedarikçiler ve sektör dahilindeki diğer şirketler bulunduğunu belirterek, virüs salgının ardından sektör temsilcileri arasında bir anket düzenlediklerini ve ortaya çıkan bulgular ve önerileri anında hükümete ilettiklerini söyledi.