• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine katılımlar devam ediyor.

Diyarbakır'da 3 Eylül'e 3 kişiyle başlatılan evlat nöbetinin 167'inci gününde eyleme katılan aile sayısı 91'e çıktı.

Erzurum Karaçoban İlçesinden oturma eylemine katılan Melik Aslan, 2014 yılında kaçırılan 14 yaşındaki oğlu Volkan Aslan için HDP Diyarbakır İl binasının önünde oturma eylemine katıldı.

"Bizim gibi fakir insanların çocuklarını gönderiyorlar"

Oğlunun 2014 yılında HDP'liler tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten baba Melik Aslan, "Erzurum Karaçoban ilçesinden geliyorum. Oğlum Volkan Aslan 2014 yılında kandırılarak dağa götürüldü. Oğlum ortaokulunu bitirdikten sonra 2014'te İstanbul'a kardeşinin yanına tatile gitti. HDP'liler oğlumu kandırarak dağa götürdü. Oğlumu HDP harcadı. 6 yıldır oğlumdan dolayı biz ağlıyoruz. Ne istiyorlar bizden? Oğlumu bıraksınlar artık. Biz, devletimizin yanındayız ve ayrılmayacağız da. Ayrıca HDP'liler neden kendi çocuklarını dağa göndermiyorlar. Bizim gibi fakir insanların çocuklarını gönderiliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Buraya geldiğim için beni tehdit ediyorlar"

Kendisinin tehdit edildiğini söyleyen Melik Aslan, "Buraya geldiğim için beni tehdit ediyorlar. Ama istedikleri kadar tehdit etsinler. Oğlum buraya gelene kadar burada kalacağım. Ben, canımı ciğerimi kaybetmişim, ben gitsem ne olacak. Oğlum için ölüme kadar giderim." dedi.

Dağa götürülen oğluna seslenen baba Aslan, "Oğluma buradan sesleniyorum. Gel artık bizim yanımıza. Gelmezsen seni evlatlıktan ret ederim. Bundan dolayı Allah'ın izni ile gelecektir. Oğlumu alıp Erzurum'a gideceğim. Oğluma, şunu da söylemek istiyorum: Teslim olduktan sonra herhangi bir ceza almıyorsun. Direk evine geliyorsun. En önemlisi de buraya gelerek bu kirli ve pis damgayı üzerinden atacaksın." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir