• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Putin: `Çeçenistan`da Terkedilmiş Çocuk Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yetimler sorununu tartıştığı bir toplantıda olumlu örnek olması açısından Çeçenistan`ı gösterdi. Rusya Devlet Başkanı, savaş sonrası kısa bir sürede bölgede yetim çocukların durumunun Çeçen hükümeti tarafından iyileştirildiğini belirtti.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuşmasında; "Yetim konusunda ülkemizde gururla bahsedeceğimiz bölgeler de mevcuttur. Örneğin Çeçen Cumhuriyeti, çok yakın zamanda yaşadığı savaş sırasında bir sürü insan öldü ve birçok trajedi yaşandı. Ancak, orada terk edilmiş çocuk hiç yok. Anne-Babası olmayan çocuklar dahil hiç kimse dışarıda kalmadı ve terk edilmedi. Çocuklara yakınları ve akrabaları sahip çıkıyor" dedi.
 
2007`de Rus yanlısı Çeçen Başkan Ramazan Kadirov, Çeçenistan`daki yetimhaneleri ve çocuk yetiştirme yurtlarını, Müslüman Çeçen ahlakıyla bağdaşmaz diye kapatmıştı. Kadirov, yetim çocukların mutlaka bir akrabası ve yakını vardır ve onlar çocuklara sahip çıkar ve çıkmak zorundadır, demişti. O dönemde yetimhanede 172 çocuk bulunuyordu. Kadirov çocukların yakınlarını bularak yetimleri onlara teslim etmişti. Yetim çocuklara her ay belli bir yetim maaşı da ödenmekte.
(Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir