• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Serrac: Libya bütün Libyalılarındır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libyalı taraflar arasında kabul edilen ateşkese ve Berlin Konferansı kararlarına uyduklarını anlatan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, askeri seçeneğin Libya için çözüm olmayacağını, çözümün müzakereler ve siyasi olması gerektiğini açıkladı.

Serrac, saldırgan taraf sivil yerleşim alanlarını bombalamaya devam ettiği sürece savunmalarının da meşruiyet ve egemenlik zemininde devam edeceğini belirten Serrac, "Libya bütün Libyalılarındır. Libyalılar tek adam yönetimini kabul etmez. Askeri kapasitemizde iyileşme gözleniyor ve daha da iyi olacak. Dost ülkeler ile iş birliği yaparak askeri kurumlarımızı daha da güçlü hale getireceğiz. Saldırganların paralı askerleri kaybedecek." ifadelerine yer verdi.

Petrolün bütün Libyalılar için gelir kaynağı olduğunu ve bütün gelirlerinin Libya Merkez Bankası’na gelmesi gerektiğini belirten Serrac, "Daha önce de petrolü gayrimeşru bir şekilde satma girişimleri oldu. Ancak uluslararası toplumun baskıları nedeniyle saldırganlar geri adım atmak zorunda kaldı. Petrolü ele geçirmek isteyenlerin önünde fazla zaman kalmadı kısa zamanda gereken yapılacak ve paralel yapılar sonlandırılacak." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir