• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon'da iş insanlarıyla bir araya geldi. Buradaki konuşmasında, Trabzon’un ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak 28 buçuk milyon liralık 12 farklı projeye imza atılacağını belirten Bakan Varank, Trabzon’un ilk kez geçtiğimiz sene Cazibe Merkezleri Destekleme Programına dahil edildiğini kaydetti. Toplamda 12 milyon liralık, 5 projenin bugün başlatılacağını anlatan Varank, bu kapsamda yapılacak yatırımlara değindi.

ELAZIĞ VE MALATYA'YA İYİ HABER

Trabzon’dan Elazığ ve Malatya’ya müjde veren Varank, "Deprem felaketinin hemen ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla KOSGEB’in Acil Destek Kredisi Programını uygulamaya almıştık. Bu kapsamda; Elazığ ve Malatya’da depremden zarar gören KOBİ’lerimize 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vermeye başladık. Şimdi buna ek olarak; bölge ekonomisinde durgunluğun önüne geçmek ve üretimde sürekliliği sağlamak için yeni bir adım daha atıyoruz. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler, depremden fizikî olarak zarar görmese de, KOSGEB’in İmalat Sanayi İşletme Kredisi Faiz Desteği Programından faydalanabilecekler." diye konuştu.

Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü: "50 ve altı çalışanı olan işletmeler, 100 bin liraya kadar kullanacakları kredide, 50’den fazla istihdamı olan işletmeler 150 bin liraya kadar kullanacakları kredide, aynı şartlarda, yani faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz, KOSGEB’in faiz desteği programından yararlanacak."