• DOLAR 32.33
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2297.658
  • ...
'Barış Pınarı Harekâtı' ile kontrol altına alınan bölgede insani yardım çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde AFAD tarafından organize edilen yardımlar, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

SUSKOM tarafından Resulayn ve Tel Abyad’da hastaneler ve okullar onarılırken, halkın ekmek ihtiyacının karşılanması için AFAD, Kızılay ve TMO’nun destekleriyle bu hafta Tel Abyad’daki fırınlara 75 ton un ve 30 koli maya, Resulayn’daki fırınlara ise 50 ton un dağıtımı gerçekleştirdi.

AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez’in organize ettiği yardım faaliyetleri ile son bir haftada; Tel Abyad Selahaddin Sabbah İlkokulundaki öğrencilere Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından temin edilen 300 çift ayakkabı dağıtıldı.

İnsani yardımların ulaştırılmasında çocuklara öncelik tanıyan SUDKOM, okulların soba ve yakıt ihtiyacını da AFAD aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarından temin ediyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Derneği’nden temin edilen 250 soba ve 500 kırtasiye seti, Resulayn’daki okullara dağıtıldı.

SUDKOM, AFAD organizasyonu ile Menekşe Derneği’nden temin edilen 930, Kızılay’dan temin edilen 150 ve AFAD’ın temin ettiği 180 gıda kolisi Tel Abyad’daki ailelere ulaştırdı.

Kızılay bölgede ihtiyaç sahiplerini giydiriyor

Kızılay, Tel Abyad’da çadır kurma, sıcak yemek, battaniye, gıda gibi yardımlarda öne çıkarken, kurduğu Sevgi Mağazası ile de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bölgedeki ilgili kuruluşların tespit ettiği ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kuponlarla geldikleri Sevgi Mağazası’ndan, ayakkabıdan giysiye kadar istedikleri ihtiyaçlarını temin ediyor. Kızılay personelinin çalıştığı Tel Abyad Kızılay Sevgi Mağazası’nda, son bir haftada 109 ailenin ihtiyaçları giderildi. Ailece mağazaya gelen ihtiyaç sahiplerine bu hafta; 2 bin 84 yetişkin, bin 276 çocuk giysisi ve ayakkabısı verildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir