• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Aile sağlam olursa toplum da sağlam olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’de en çok nikâh kıyan belediye unvanına sahip olan Şahinbey Belediyesi’nde Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yeni çiftlere sürpriz yapıp nikâhlarını kıydı.

Nikâhlarını kıymak için 93 çift, sabah erken saatlerden itibaren Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezine geldi. Nikâh Memurluğuna başvuru sırasına göre isimleri okunarak çağrılan çiftlerin nikâhlarını Başkan Tahmazoğlu, kıydı.

“10 yıl içerisinde 79 bin 455 çiftin nikâhını kıydık”

Nikâh töreninde evli çiftlere hitap eden Tahmazoğlu, “Öncelikle evlenen çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum. Rabbim mesut ve bahtiyar eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak 93 çiftimizin nikâh akdini gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz ve 2019 yılında 7 bin 707 çiftimizin nikâhını kıydık. Göreve başladığım 2009-2019 tarihleri arasında, 10 yıl içerisinde 79 bin 455 çiftin nikâhını kıydık. Bu da Türkiye’de bir rekor.” dedi.

“Evlilik insan hayatında önemli bir dönüm noktasıdır”

Evlilik müessesesinin önemli bir müessese olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Aile yapısı toplumumuzun önemli mihenk taşlarından bir tanesidir. Aile yapımızı ne kadar sağlam tutarsak, toplumda o kadar sağlam olur. Bu çerçevede yine 2009 yılında başlattığımız Evlilik Okulunda şu ana kadar 30 binin üzerinde çiftimize eğitim verdik. Çünkü evlilik insan hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Evlilik hayatına hazırlanırken; eğitim almak, bilinçli olmak evlilik hayatında birçok kolaylık sağlayacak. Bu vesile ile evlenen ve evlenecek çiftlerimize bir kez daha mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir