• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Postacılar karları yara yara gönderileri evlere ulaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu'da etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Bitlis'te hayat adeta durmuş durumda. Okullar tatil edildi, yollar kapandı, tek katlı evler kara gömüldü.

Hayatın durma noktasına geldiği kentte, olumsuz hava koşullarından en çok etkilenenlerden biri de PTT'de çalışan postacılar oldu.

Yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen vatandaşların gönderilerini adreslerine ulaştırmak için yoğun mesai harcayan postacılar, bir yandan kara gömülen evlerde adres ararken, bir yandan da gönderileri ulaştırmak için metrelerce karı saatlerce yararak ulaşmaya çalışıyorlar.

Özellikle Rahva bölgesi, Beşminare Mahallesi ve kar kalınlığının 3 metreye vardığı diğer mahallelerde, vatandaşlara gönderilerini ulaştırmak için yoğun ve zorlu bir çaba harcıyorlar. Metrelerce kar kalınlığının biriktiği dar sokaklarda adres bulmanın daha zor olduğunu belirten postacılar, kışın ağır şartlarından olumsuz etkilendiklerini belirtiler.

 

Kara gömülen evlerde adres bulmakta zorlanıyorlar

Bitlis'te PTT'de çalışan postacıların zor şartlar altında mesai yaptıklarını belirten Birlik-Haber-Sen Bitlis Şube Başkanı Nafiz Karakuzu, kara gömülen evlere vatandaşların gönderilerini götürmek için postacıların metrelerce karı yararak ulaştığını söyledi.

Karakuzu, "Karın başkenti Bitlis'te PTT dağıtıcılarının hangi şartlarda çalıştığını görüyorsunuz. Bitlis'te adeta kar afeti yaşıyoruz. Bu zor şartlarda PTT dağıtıcıları zor şartlara aldırış etmeden, üşenmeden, kar kış demeden, fırtınada boğulurcasına gönderileri vatandaşlara ulaştırmak için fedakârlık yapıyorlar." dedi.

Bir gönderiyi ulaştırmak için saatlerce karda yürünüyor

Zor şartlarda mesai yapan PTT çalışanlara geçmiş yıllarda olduğu gibi yıpranma payının verilmesi gerektiğini dile getiren Karakuzu, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız çok zor şartlarda hizmet vermektedir. Bitlis'te çalışan memurlarımız sabah saat 08.00 yerine 05.00'te gitmek zorunda kalıyorlar. Kısa mesafeler bile 3-4 saatte kat ediliyor. Kışın zor şartlarında çalışan arkadaşlarımız fedakârlık yapıyorlar. Bu zor şartlarda çalışan arkadaşlarımıza ek ödeme yapılmasını talep ediyoruz. Kışın ağır şartlarında siftah etmeden iş yerini kapatan esnafımız var. Bitlis'in afet kapsamına alınması lazım. Belediye ve Özel İdare ekipleri çalışıyor. Yollar açılıyor. Ama her tarafa araç girmiyor. Aracın giremediği dar sokaklara, en ücra köşelere dağıtıcı arkadaşlarımız metrelerce karı yararak gidiyor. Bazen bir gönderiyi adresine ulaştırmak için bir saat karı yara yara ulaşmaya çalışıyor arkadaşlarımız. Amacımız halkımıza hizmet etmektir. Sağ olsun kurumumuz son zamanlarda su geçirmez ve kışa dayanıklı elbise, bot veriyor. Daha önce bu yoktu. Kurumumuz tarafından bu noktada her türlü imkân bize sağlanıyor." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir