• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Van’da kar temizleme çalışmalarında esnaf ve belediye birlikte çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van merkez ve ilçelerinde son 26 yılın en fazla yağan yoğun kar yağışı, yerini güneşli havaya bıraktı. Merkez mahalle ve sokak aralarında biriken ve yer yer 3 metreyi bulan kar birikintilerini temizleme çalışmaları da hız kazandı. Kar temizleme çalışmalarına yardım eden esnaf, yollarının biran önce temizlenmesini ve durgun olan işlerinin açılmasını istiyorlar.

Belediye ekiplerinin de temizlik çalışmalarında zorluk çektiklerini ve bunun gayet normal olduğunu söyleyen esnaf, en son bu kadar karın 1994 yılında yağdığını ve bu konuda belediye ekiplerine karşı anlayışlı olunması gerektiğini söylediler.

Ayrıca esnaf, yağan kardan sonra çatı oluklarında biriken karları ve oluşan buz sarkıtlarını kendi imkânlarıyla aşağı indirerek olası bir kazanın oluşmasını da engelliyorlar.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; hafta boyunca hafif ve yoğun kar yağışının görüleceği, gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir