• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Diyarbakır'da kar yağışından sonra yoğun sis oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olan kar yağışı, birçok kenti beyaz bir örtüye bürüyerek olumsuz hava koşullarına sebep oldu.

Diyarbakır'da da son 2 gündür aralıklarla yağan yoğun kar hem yollarda hem de kaldırımlarda buzlanmaları beraberinde getirdi.

Öğle saatlerinde, güneş ısısıyla birlikte yoğun buharlaşma nedeniyle etkili olan sis, trafikte seyir halindeki sürücülere zor anlar yaşattı. Yaşanan sis nedeniyle şehir merkezi, bağlantı yolları ile çevre yollarda sürücülerin görüş mesafesinin azaldığı, ulaşımda aksaklıkların yaşandığı görüldü.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yapılan açıklamada, "Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır." denildi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir