• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Sekiz Yıllık Husumet Tekbirler Eşliğinde Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Sekiz yıldan bu yana Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Telli Kaya (Kankırté) köyü ile Topyolu (Dehlé) köyleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünde sürmekte olan husumet bölge şeyhlerinden ve bölgede sevilen, Sefa Aşireti, Çepenya Aşireti ve Çemıka Aşiretinin araya girmesi ile sona erdi.
 
Diyarbakır Kaplan Düğün ve Konferans salonunda verilen barış yemeğine çevre köylerinden çok sayıda kişi katıldı. Barışma töreni Kuran-ı Kerim ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti.
 
Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban2013`ün ilk gününe böyle sevindirici bir barış haberi ile girmekten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, "Toplumda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bize düşen görev ise bu beraberliği en güzel şekilde korumak olmalıdır" dedi.
 
Barış Töreninde bir konuşma yapan Alipınar Camii İmamı M. Hamza Akyün ise, İslam`da kardeşliğin önemine değinerek, Müslümanlar arasında kin ve adavete yer olmadığını belirtti.
 
Barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Telli Kaya Köyü Muhtarı Abdulaziz Kurt ise,. İnşallah bir daha böyle bir durumla baş başa kalmayız" diyerek gerçekleşen barış hakkında memnuniyetlerini dile getirdi.
 
Topyolu Köyü Muhtarı Mehmet Koyuncu ise, bundan sonra barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamayı ümit ettiklerini belirterek, "2013`ün ilk günü ve bundan sonraki günler de inşallah barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir şekilde geçer" ifadelerini kullandı.
 
Barış töreni Şeyh Hatip Yüksel`in yapığı dua ve verilen yemeğin ardından sona erdi.
(M. Sait Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir