• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Gaziantep'te kimya imalathanesindeki yangın kontrol altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yangın, Sanayi Mahallesi'ndeki bir boya imalathanesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, imalathanede sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevleri gören işçilerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının kısa sürede büyümesi sonucu boya ve tiner malzemelerinin olduğu fabrikada zaman zaman patlama sesleri geldi.

Patlamaların ardından alevler çevredeki iki işyerine daha sıçradı. Her iki imalathanedeki alevler nedeniyle bölgeye takviye itfaiye ekipleri yönlendirildi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangına 15 itfaiye aracı ve 70 itfaiye görevlisi müdahale etti.

Alevlerin başka imalathanelere sıçramaması için çevrede güvenlik tedbirleri alınırken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Herhangi olumsuz bir duruma karşı bölgede sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Kimya imalathanesindeki yangın 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. İmalathanede ve çevredeki diğer imalathanelerde soğutma çalışması devam ediyor. Kimya imalathanesi kullanılamaz hale gelirken, yangının çıkış sebebi ile ilgili çalışma başlatıldı.

Bölgeye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sabah saat 09.30 civarında bize bu bölgeden yangın ihbarı geldi. Ekiplerimiz hemen ivedi bir şekilde yangına müdahale etti. Daha sonra ise ihtiyaca binaen diğer gruplarımızdan da 15'e yakın araç 70'e yakın personel, yoğun köpük kullanarak yangına müdahale ettiler. Çünkü burası bir boya ve tiner imalathanesi olduğundan dolayı işyerinde boya ve tiner var. Ama şükürler olsun ki her hangi olumsuz bir durum yok. Yangından ve dumandan etkilenen personelimiz yok. Ekiplerimiz şu an yağını kontrol altına aldı. Birkaç saat içerisinde de soğutma çalışmaları da tamamlanacaktır. Şu an için korkulacak bir durum yoktur. Yangın iki dükkâna sıçradı ama hızlı müdahale sonucu dükkanlardaki yangın da kontrol altına alındı. Şu anda sadece 300 metrelik bir alanda müdahale devam ediyor. Fabrikada boya ve tiner var. Bizimde kontrollü bir şekilde müdahalemiz devam ediyor. Geçmiş olsun diyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir