• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
İlahiyat Öğrencilerinden Suriyeliler Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Suriyelilere bir nebze de olsa yardım edebilmek için kermes açtılar. İnsan ve Medeniyet Hareketi`ne bağlı olan öğrenciler `Kardeşlik Bedel İster` ismiyle başlattıkları kampanyadan elde edilecek olan geliri, Suriye`deki mazlum halka gönderecekler.
 
Çalışmaları hakkında bilgi veren kampanya yetkilisi Muhammed Bilal Kara, Suriye`de yaşanan drama kimsenin sessiz kalamayacağını belirterek şunları söyledi: "Suriye`deki Esed güçleri son zamanlarda ekmek fırınlarına, insanların yiyecek ihtiyacını karşıladıkları yerlere saldırılar yaptılar.
 
Bununla alakalı ne yapabiliriz, oradaki kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye Türkiye`nin dört bir yanında yapılan çalışmalara küçük de olsa bir katkı sunmak istedik.
 
Biz de bununla ilgili İnsan ve Medeniyet Hareketi`nin bir alt kolu olan Genç Hareket`e bağlı öğrenciler olarak, `Kardeşlik Bedel İster` ismiyle bir kampanya başlattık. Üstad Necip Fazıl`ın `Eğer tadını bilirseniz; ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir` sloganıyla Suriye`deki kardeşlerimize bir tır un göndermek istiyoruz. Bunun için de çeşitli yerlerde kermesler, etkinlikler düzenledik.
 
Bugün de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nde arkadaşlarımızla beraber kermes açtık."
(İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir