• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Birçok ilde eğitime kar engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hatay
Hatay
Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde eğitim ve öğretime 14 Şubat Cuma ara verildiğini belirtti. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Kayseri
Kayseri
Kayseri`de kar yağışı nedeniyle Bünyan, Akkışla Pınarbaşı, Yahyalı, Sarız ve Felahiye ilçelerinde tüm okullar tatil edildi.
Ağrı
Ağrı
Ağrı il merkezi ile merkez ilçedeki okullarda, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı il merkezi ve merkez ilçedeki köylerde ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 14 Şubat Cuma günü ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca ‬engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Bingöl
Bingöl
Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından dolayı 14.02.2020 Cuma günü Bingöl il merkezi ve ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın ve özel eğitim kurumlarımızda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir." denildi. Açıklamada ayrıca engelli ve hamile kamu personeline 1 gün süre ile idari izin verildiği belirtildi.
Bayburt
Bayburt
Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Twitter hesabından "Bayburt ilimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Cuma günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir." dedi. Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacak.
Bitlis
Bitlis
Bitlis`in 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. Ahlat, Adilcevaz, Güroymak, Mutki ve Hizan ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köylerde kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 14 Şubat Cuma ara verildi. Ayrıca, söz konusu ilçelerde kamuda çalışan engelli ve hamile personel aynı gün idari izinli sayılacak.
Şanlıurfa
Şanlıurfa
Şanlıurfa`da, yoğun kar nedeniyle 14 Şubat Cuma günü de okullar tatil edildi. Harran Üniversitesi`nde de eğitime 1 gün ara verildi.
Diyarbakır
Diyarbakır
Diyarbakır`da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar cuma günü tatil edildi. Dicle Üniversitesinde de eğitime 1 gün ara verildi.
Malatya
Malatya
Malatya`da kar nedeniyle il genelinde eğitim öğretime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, ""Öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, ilimize bağlı tüm ilçelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 14 Şubat 2020 Cuma günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi.
Van
Van
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 14 Şubat cuma günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim, rehberlik araştırma, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin tatil edildiği belirtildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde de eğitime ara verildi.
Hakkari
Hakkari
Hakkari`de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime ara verildi.
Muş
Muş
Muş`ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, buzlanma, don beklentisi, gün içerisinde beklenen kar, tipi, yüksek kesimlerde oluşabilecek çığ tehlikesinden dolayı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 14 Şubat Cuma il genelinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.
Adıyaman
Adıyaman
Adıyaman`da olumsuz hava koşulları ve olabilecek buzlanma nedeniyle il genelinde yarın okullar tatil edildi.
Mardin
Mardin
Mardin`in 7 ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artuklu, Dargeçit, Derik, Midyat, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde 14 Şubat Cuma eğitime ara verildiği bildirildi.
Gümüşhane
Gümüşhane
Gümüşhane`de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.
Siirt
Siirt
Siirt il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.
Şırnak
Şırnak
Şırnak il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu.
Ordu
Ordu
Ordu`nun Mesudiye ve Gürgentepe ilçelerinde kaymakamlıklardan edinilen bilgiye göre de her iki ilçede eğitime ara verildi.
Artvin
Artvin
Artvin`de yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.
Giresun
Giresun
Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, Doğankent ve Çamoluk ilçelerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Şebinkarahisar ve Eynesil ilçelerinde eğitime devam edileceği ifade edilen açıklamada, her iki ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin bir gün izinli sayılacağı kaydedildi.
Sivas
Sivas
Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi. Cumhuriyet Üniversitesinde de eğitime ara verildi.
Rize
Rize
Rize Valiliği, yoğun kar yağışından dolayı Güneysu, Çamlıhemşin, Hemşin, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde 14 Şubat 2020 Cuma ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı.
Erzincan
Erzincan
Erzincan il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.
Gaziantep
Gaziantep
Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
Kars
Kars
Kars`ta, etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda eğitime ara verildi.
Tunceli
Tunceli
Tunceli`de kar ve buzlanma nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Tunceli merkez, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye ilçelerinde kar, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle 14 Şubat Cuma günü tüm okulların tatil edildiği belirtildi.
Nevşehir
Nevşehir
Nevşehir`de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi.
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş`ın 3 ilçesinde, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Afşin, Ekinözü ve Elbistan kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Öte yandan, merkez Onikişubat ilçesinde 26, Dulkadiroğlu ilçesinde ise 16 okul, olumsuz hava şartlarından dolayı tatil edildi.
Tokat
Tokat
Tokat`ın Almus, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde, kardan dolayı taşımalı eğitime ara verildi.
Kaynak, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir