• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
Mekke`nin Fethi Müjdelenen Fetihdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi tarafından İstanbul Fatih`te bulunan Mihriman Düğün salonunda `Mekke`nin Fethi` konulu bir program düzenlendi. Programa Marmara Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan İslami Sivil Toplum Kuruluşları destek verdi. Program, Abdulbari Çelik Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra program Grup Özlem`in seslendirdiği birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Bu Gece İnsanların Renkleri Ortaya Çıkıyor
Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Hür Dava Partisi`nin (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, Meleklerin bu gece yeryüzünde yaşanan her şeyi kaydettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Melekler şuanda yeryüzünden kareler alıyorlar, fotoğraflarlar çekiyorlar. Dünyanın dört bir yanından isyanın fotoğrafını da çekiyorlar, imanın da fotoğrafını çekiyorlar. Kimler Allah`a kulluk ediyor? Kimler Allah`a isyan ediyor?..
 
İnsanlar iki kısımdır. Bir kısmı mümin ve muttakidir. Bunlar Allah katında da şerefli ve kıymetlidir. Bir kısmı da azgındır ve yaramazdır. Bunlar Allah katında da kıymetsizdir ve şereften yoksundur. İşte bu gece o gecedir. Bu gece insanların iki kısım olan renklerinin ortaya çıktığı gecedir. Bir kısmı mümindir, muttakidir bir kısmı ise azgındır ve yaramazdır. Rabbim onlara da hidayet nasip etsin. Biz onların durumlarını anlatırken aslından bir taraftan da onlara dua ediyoruz. Çünkü biz Peygamber (s.a.v) davasının izinde tebliğci ve davetçi olarak onun gibi hidayet mücadelecisiyiz. İnsanların hidayetlerini istiyoruz."
 
İnsanlara Ağlayacaklarına Gülüyorlar
Bu gece milyarlarca insanın gaflet içerisinde, aldanmış bir şekilde nereye varacağının hesabını yapamaz halde olduğu bir gece olduğunu söyleyen HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Bu insanların kendi hallerine ağlamaları gerekirken güldükleri ve bu geceyi eğlenmekle geçirdiklerini ifade etti.
"Yılı eskittiğimiz zaman aslında ölüme bir yıl daha yaklaşmış oluyoruz" diyen Şahin,"Bütün insanlar için bu böyledir. Ölüme yaklaştıran yılların geçişine sevinmek gerekmiyor, hele hele Allah`a kulluk edilmiyorsa, hele hele alın secdeye varıpta ahirette kurtulmanın pişmanlığı yaşanmıyorsa… Aslında buna gülmekten, eğlenmekten ziyade ağlamak gerek. Şu dönen dünya her yıl döndüğü süre içerisinde onları nereye vardırıyor?
Nereye götürüyor? Nereye yaklaştırıyor? Onu görseydiler dünyayı kazık gibi çakar dünyayı kalaslarla bağlardılar ki zamanı durdurmak ve yılları eskitmemek adına. Zamanı durdurmak isterlerdi. Zaman nereye götürüyor bizi? Kabir kapısını açmış karanlık dar bir kapıdan ebedi bir âleme götürüyor ve zaman döndükçe bizleri oraya yaklaştırıyor. Dolayısıyla zamanın insanı nereye götürdüğünün bilinciyle insan meseleye baksa zamanın geçmesine bırakın sevinmeyi zamanı durdurmak ister" şeklinde konuştu.
 
Mekke`nin Fethinin İyi Anlaşılması Ve Öğrenilmesi Gerekir
Bu gecenin bir taraftan şehadette bulunup insanların renklerini ortaya çıkarırken diğer taraftan da tarihte yaşanmış en büyük fethin gecesi olarak kıymet ve değer kazandığını belirten Şahin, "Mekke`nin fethinin iyi anlaşılması ve öğrenilmesi gerekir. Mekke peygamberler şehridir. Mekke Resulullah`ın(s.a.v) doğduğu yerdir. Son peygamberin gönderildiği yerdir. Mekke`de Peygamber`e (s.a.v) ve ashabına yapılan zulümleri anlatmak için günler yetmez. Orada yaşananları anlamak gerekir ki Mekke`ye dönüşün kıymeti anlaşılsın. Mekke`de yaşananlar göz önünde bulundurulmazsa, Mekke`ye dönüşün mahiyeti de manası da anlaşılmaz. Mekke`de neler yaşandı? Ve Müslümanlar neden oradan çıkmak zorunda kaldı? Neyin mücadelesini verdi? Allah onlara vaat ettiğini ve müjdelediğini verdi. Mekke`nin fethi müjdenin fethidir, vaadin fethidir" diye konuştu.
 
Bu Asrın Muhacirlerine Selam Olsun
Allah Resulü(s.a.v) ve Sahabeler Mekke`den geceleyin gizliden her şeylerini geride bırakıp hicret etmek zorunda bırakıldıklarına dikkat çeken Şahin, "Buradan bu asrın muhacirlerine de selam gönderiyorum. Yurtlarından uzaklaştırılmış, çıkarılmış ve her şeylerini terk edip de uzaklarda yaşayan bu asrın mücahitlerine, muhacirlerine selam gönderiyorum. Biz inanıyoruz ki onlar da yurtlarına geri dönecektir" dedi.
 
Rabbim Bu Geceyi Zikirle Ve İmanla Geçirenlerden Kılsın
Şahin konuşmasının sonunda, "Rabbim bu geceyi zikirle imanla kullukla taatle ve secdede geçirenlerden kılsın. Rabbim sadece bu geceyi değil her geceyi fetih gecesi kılsın, kalplerin fethine vesile olacak gece kılsın. Rabbim bize fetihler nasip edecek inşallah, mücadelede sebat etmeyi ve o fetihlere de ulaşmayı nasip etsin" diye dua etti.
Program, Seyfullah Sivi`nin okuduğu `Mekke`nin Fethi` ve Dost Tiyatro Grubunun sahnelediği `Fetih mi? Noel mi?` konulu tiyatro oyunun sergilenmesinden sonra sona erdi.
(Remzi Kalkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir