• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Gökyüzü Gözlem Şenliği başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bu yıl 23.’sü düzenlenen Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin başvuruları başladı. Başvurular 31 Mart’a kadar devam edecek. Etkinliğe bu yıl ilk defa yurt dışından da başvuru yapılabilecek. Şenliğe katılacak 1000 kişi nisan ayının ikinci haftasında kura ile belirlenecek.

Tüm gökbilim meraklılarına açık olan şenlik 20-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. Işık kirliliğinden uzak, 2000 metre yükseklikteki Antalya Saklıkent’te gerçekleştirilen gökbilim şenliğinde katılımcılar uzman gökbilimcilerin eşliğinde, teleskoplarla gökyüzünü daha yakından tanıma fırsatı bulabiliyor.

Dört gün üç gece boyunca çadırlarda konaklayan katılımcılar doğa ile iç içe bir şekilde gece gökyüzünün derinliklerine dalabiliyor. Gündüz saatlerinde ise yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden gelen uzmanlar tarafından sunulan popüler bilim konularındaki seminerleri dinleyebiliyor ve onlarla sohbet edebiliyorlar.

Şenlikte ayrıca farklı atölye çalışmaları, sportif etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor. Başvuru, katılımcıların seçimi ve şenlikle ilgili merak ettiğiniz diğer konular hakkında ayrıntılı bilgiye http://senlik.tug.tubitak.gov.tr/   adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir