• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Bitlis'te hayvanlar için doğaya bir ton yem bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yandan yoğun kar yağışından dolayı kapanan yolları açmaya çalışan Tatvan Belediyesi, bir yandan da soğuk kış gününde sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için doğaya yem bırakılıyor.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından doğaya yem bırakma etkinliğine katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, sokak hayvanları ve yaban hayvanları ile kuşlar için doğaya bir ton yem bıraktıklarını söyledi.

İlçe genelinde yapılan karla mücadele çalışmalarının yanı sıra sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Geylani, "Maalesef çok soğuk günlerdeyiz. Burada bir afet ile karşı karşıyayız. Tipi, fırtına ve olumsuz hava şartları bizim çalışmalarımızı aksatıyor. Şu an olduğumuz yer eksi 20 derece ama yine de aralıksız karla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Bugün sokak hayvanları ile yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Ekiplerimiz ilçe merkezindeki cadde ve ara sokaklara yem bıraktıktan sonra, yabani hayvanlar için de doğaya yiyecek bırakıldı. Kuşları da unutmadık ve onlara da yem serptik. Bazı sivil toplum kuruluşu ve dernekler ile esnafın desteğiyle birlikte bugün doğaya bir ton yiyecek bıraktık. Bunlarla beraber sosyal medyadan da çağrıda bulunarak insanların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirttik." dedi.

Karla mücadele çalışmasını da anlatan Geylani, şunları söyledi:

"Tipi, fırtına demeden bütün ekiplerimizle birlikte aralıksız çalışıyoruz. Şu an açık olmayan sokağımız yok. Daha önce 2 kez şehir merkezindeki karları kamyonlarla taşımıştık. Yaklaşık 800 kamyon kar taşıması gerçekleştirildi. Ama son 2 günde yağan kar nedeniyle yeniden doldu. Tahminimiz 2 bin kamyon kar taşınması gerekiyor. Bütün ekiplerimiz şu an sahada ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için aralıksız çalışmalar yapılıyor. En büyük sıkıntımız, uygun olmayan araç parkları ve kontrolsüz şekilde çatı ile damlardan yola atılan karlardır. Bu konularda vatandaşlarımız hassasiyet gösterirlerse, bizde işlerimizi daha kısa zamanda ve daha iyi şekilde gerçekleştirmiş olacağız." (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir