• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
AKP ve BDP`liler birbirine girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesi’nde, KCK/TM davasında tutuklu olan ve BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım’a destek amacıyla düzenlenen konser sonrası, AK Partililer ve BDP’liler arasında olay çıktıı. AK Parti ilçe binasına yürümek isteyen bir grup BDP’liyi polis, gaz bombası kullanarak dağıtırken, AK Partili bir grup ise taş ve sopalarla bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım’ın seçim aracına saldırarak aracın camlarını kırdı.

Bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım’a destek vermek için Midyat’ta dün gece düzenlenen konserde yerel sanatçılar arkı ve türkülerini Türkçe, Kürtçe ve Mıhellemice söyledi.

Konserin sonunda BDP’li bir grup slogan atarak, ilçe merkezindeki AK Parti seçim bürosuna yürümek istedi. AK Parti seçim bürosu önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisi, gaz bombası kullanarak, gruba müdahale etti ve grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Haberin duyulması üzerine çok sayıda AK Partili de bıçak, satır ve sopalarla, BDP’nin desteklediği milletvekili adayı Yıldırım’ın seçim bürosuna saldırmak istedi. Ancak Midyat Belediye Başkanı Ak Partili Şeyhmus Nasıroğlu, müdahale ederek kalabalığı yatıştırdı ve saldırıyı engelledi. Bir süre dağılmayan AK Partili grup, caddeden geçen bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım’a ait seçim aracına saldırdı ve camlarını kırdı. Sürücü gaza basarak olay yerinden uzaklaştı.

Demokrat Parti’den seçilen ancak kısa bir süre önce Ak Parti’ye geçen Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, seçim bürosu önünde toplanan Ak Prtililere yaptığı konuşmada, "Hepimiz dostuz ve arkadaşız. Tahriklere kapılmayın. Tahrik edenleri hiç önemsemeyin. MHP’liler Diyarbakır’da miting yaptı. Kimse ona bir şey dedi mi? BDP’liler de gelsin Midyat’ta miting yapsın. Bize ne? Burası Türkiye Cumhuriyeti. İsteyen istediği yerde miting yapar" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir