• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Suudi Bakan’dan itiraf: Kaşıkçı’nın öldürülmesi hataydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Dışişleri Bakanı Adel el Jubeir, "İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda gazeteci Cemal ‘Kaşıkçı'nın öldürülmesi bir hataydı ve olmamalıydı" dedi.

Jubeir, Romanya'nın başkenti Bükreş'e yaptığı ziyaretin oturum aralarında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi bir hataydı ve öldürülmesi haklı değildi. Bu cinayet olmamalıydı… Bir soruşturma yürüttük ve bu eşi görülmemiş bir durum."

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasında 5 kişi hakkında idam, 3 sanık hakkında ise toplam 24 yıl hapis cezası verildiğini açıklamıştı.

Cinayete karışan Kraliyet Danışmanı Suud el-Kahtani, eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'ye herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, kararla ilgili yaptığı açıklamada "Beklentileri karşılamaktan uzak" demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Tatmin edici bir karar değil, maalesef kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu" açıklamasında bulunmuştu.

Uluslararası Af Örgüt tarafından, Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili beş kişiyi ölüm cezası verilmesiyle ilgili yapılan açıklamada; “Cemal Kaşıkçı kararı, sorumluları örtbas etme hamlesidir” denilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir