• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Vanlıların Büyükşehirden Beklentileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 13 ilin büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısının TBMM tarafından kabul edilmesi ve Cumhurbaşkanı`nın onayından sonra resmen büyükşehir belediyesi olan Van`ı halka sorduk. İşte, halkın yorumuyla Van`ın büyükşehir olması ve beklentiler.

 

\"Var Olan Sorunlar Çözülmeli\"
Gerçekten Van`ın büyükşehir gibi bir iddiası varsa önce çevre düzenlemelerinin yapılması gerektiğini belirten Yusuf Keskin, \"Kentte devam eden trafik sorunu çözülmesi ve ileriki aşamalarda yatırımların yapılması gerekir. Çünkü kentimiz gelişmeye açık bir yerdir. İnşallah Van`ın büyükşehir olması gelişimine katkı sağlar ve ilçelerine de yansır\" dedi.

 

Büyükşehirden beklentilerini aktaran Metin İddiğ de, \"Van`ımızın büyükşehir belediyesi olması öncelikle hayırlı olsun. Şuan en büyük beklentimiz altyapının sağlamlaştırılması temizliğin yapılmasıdır. Altyapı yetersiz, su sıkıntısı var. Bunların giderilmesi ve belediyenin çok iyi bir çalışma yapması gerekir\" şeklinde konuştu.

 

\"Van`a Fabrikaların Kurulması Gerekir\"
Van`da fabrikaların da kurulmasını isteyen İddiğ, \"Burada fabrikaların olması şarttır. Şu an Van`da hiçbir fabrika ya da tekstil yok. Diğer illere baktığımızda bu fabrikalar mevcuttur. Van`da ise sade bir büskivi fabrikamız vardı. Onu da kapatıyorlar\" diyerek beklentilerini dile getirdi.

 

\"Ehil Olmayanların Eline Geçen İşin Kıyameti Kopar\"
Daha sonra Mehmet Şahin amca ise büyükşehrin büyük sıkıntıları olduğunu belirterek işin ehline verilmesini istedi. Şahin, devamla şunları söyledi: \"Büyükşehre göre hazırlığımız var mı? Bilemiyorum ama burada hizmet söz konusudur. Eğer işin başına erbabı yani ehli gelirse. Burada Peygamber efendimizin lisanıyla bir şey söylemek istiyorum. `hangi iş olursa olsun ehli olmayanların eline geçerse o işin kıyameti kopar` onun için işin ehline verilmesini istiyoruz. Tekrar Büyükşehrin hepimiz açısından hayırlı olması diliyor sizlere hizmetinizden dolayı teşekkür ediyoruz\" ifadelerine yer verdi.

 

\"Van`ın Büyük Şehir Olmasından Memnunuz\"
Daha sonra konuştuğumuz ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise Van`ın büyükşehir Belediyesi olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, \"Bildiğiniz Gibi Van`ımızla birlikte 12 il daha büyükşehir oldu. Bakıyoruz diğer vilayetlerde TV kanalları bunu yayınlıyor haber yapıyorlar. Büyükşehir olduktan sonra zemin etütlerinin sağlam olması şartıyla çok katlı binaların yapılması gerekir. İnşallah bu her alanda faydalı olacaktır inşallah imanlı bir geçlik yetiştirilse dünyaya hâkim olacak ve tarih yazacaktır\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir